Extraliga: lassan indult, de magabiztos lett a vége

Három szettben aratott győzelmet a Vegyész RC Kazincbarcika a Debreceni EAC ellen a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 6. fordulójában.

Álmosan kezdett a Vegyész (3-6, 10-16), úgyhogy Toronyai Miklós vezetőedző már az első szettben pályára küldte a csak cserék közé nevezett Lukasz Ciupát, míg Mudót kényszerűségből kellet lehoznia. Bibók Balázsék a hajrában érték utol ellenfelüket, mi több, azzal a lendülettel szettlabdához is jutottak. A végére azonban még maradtak izgalmak, a részsiker azonban csak összejött (29-27, 1-0).

A fordulást követően már sokkal kezdeményezőbb volt a Kazincbarcika, ehhez azonban kellett a vendégek gyenge játéka is. A játszma felénél dőlt el minden, a kidolgozott többpontos előny már a végéig megtartotta a hazai együttes (25-18, 2-0).

A harmadik etap elején is akadozott még a gépezet a Vegyész szemszögéből, ugyanakkor 11-5-höz érve kikérte első idejét a DEAC. Budai Balázs szép mezőnyét követően Ciupa könnyedén volt eredményes, majd Bibók szerzett több pontot is hátsó sorból (17-6). Mindenki játéklehetőséget kapott, és bár volt néhány buta hiba, a Vegyész győzelme nem forgott veszélyben (25-15, 3-0).


JEGYZŐKÖNYV FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 6. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3-0 (27, 18, 15)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 200 néző. V.: Csizmarik, Rácz.
Vegyész: Páez 2, Péter B. 3, Mudo 2, Bibók 16, Blázsovics 8, Juhász 5. Csere: Dudás, Budai (liberók), Péter M. 4, Csizmadia 1, Ciupa 7. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DEAC: Tóth 4, Bagics 14, Remete 2, Fazekas 13, Veres 10, Kiss. Csere: Mészáros, F. Nagy (liberók), Imre 1, Nagy. Vezetőedző: Fodor Antal.

Toronyai Miklós: Nagyon nehéz sorozaton vagyunk túl, nagyon sok mérkőzésen, ami érződött is az első szettben. Aztán belelendültek a fiúk, megnyugodtak, és hozták a kötelező három pontot.

Fodor Antal: Gratulálok a Kazincbarcikának a győzelemhez, de az első szett akár máshogy is alakulhatott volna, amennyiben jobb megoldásokat választunk. Ezt követően a Kazincbarcika folyamatosan felőrölt bennünket, és így magabiztos sikert aratott.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)