Extraliga: megerősödött DEAC vár ránk vasárnap

Vasárnap 17 órától a Vegyész RC Kazincbarcika a Debreceni EAC vendége lesz a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 13. fordulójában. Az összecsapást a hunvolley.tv nem tűzte műsorára.

A két csapat novemberi bajnokiját a mieink nyerték egy szoros és két sima szettben 3-0-ra. Azóta viszont nagyot fordult a világ az egyetemistákkal. Igazoltak ugyanis két külföldi játékost: egy brazil négyesütőt és egy kubai centert. Mindketten rögtön csapatuk legjobbjai lettek, ami az eredményekben is meglátszódott, hiszen Fodor Antal együttese legyőzte az utóbbi hetekben a Kistextet és a Kecskeméti RC-t is.

„Figyelemreméltó az az eredménysor, amit a debreceniek az utóbbi hetekben elértek, és talán csak azért nem tudtak szorosabb mérkőzést játszani a MAFC-BME-vel a legutóbbi hétvégén, mert a kubai centerük nem játszhatott, őt ugyanis a budapestiektől vették kölcsön” – vélekedett honlapunknak Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. „Jól ismerjük a debreceni játékosokat, és már játszottunk a légiósaik ellen, januárban ugyanis volt egy felkészülési meccsünk. Nem lesz könnyű mérkőzés, most az erőviszonyokba a DEAC is beleszólt alaposan, mi azonban a lehető legfelkészültebben fogunk elutazni hozzájuk, komolyan vesszük az összecsapást.”

Csizmadia Tamásra még biztosan nem számíthat Toronyai, ahogy Bibók Balázsra sem, aki megfázással küszködött a héten. Szabó Dávid viszont csütörtökön már teljes értékű edzésmunkát végzett.

A Vegyész negyedik a tabellán 21 ponttal, míg a hazaiaknak tízzel kevesebbjük van, amivel a 7. helyen állnak.