Fegyelmezettebb játék kell a Kecskemét ellen

A taktikai utasítások be nem tartása volt a fő oka a Vegyész RCK kaposvári vereségének, ebben a VRCK játékosai is egyetértettek. Blázsovics Péterék azonban javítanának, vasárnap ugyanis a Kecskeméti RC-t fogadják.

A bajnoki szezonnyitón a Vegyész 3-0-s vereséget szenvedett a rekordbajnok Fino Kaposvár vendégeként. A találkozó után Toronyai Miklós vezetőedző rendkívül csalódott volt, amiért a játékosai fegyelmezetlenek voltak, és ezt a főszereplők sem tagadták.

„Nagyon nem voltunk elégedettek a teljesítményünkkel, igazából már az öltözőben is beszéltünk a meccsről, és egészen Budapestig a buszon csak ez volt a téma” – árult el részleteket Blázsovics. „Visszanéztük a kulcspillanatokat, hogy mit csináltunk jól és főleg rosszul. Amit már az edzőnk is sokat említette, a taktikai fegyelmezetlenség vezetett a vereségünkhöz. Én másnap megnéztem a mérkőzést, és csak a második játszmában az ellenfél tizenöt-tizenhat olyan pontot szerzett, ami a mi fegyelmezetlenségünkből eredt. Sajnos, az is probléma volt, hogy amikor rontottunk egymás után kettőt-hármat, nem volt olyan játékos, aki összerántotta volna a csapatot.”

Minden mérkőzésből tanulni kell, főleg a vereségből, és ez most hatványozottan igaz. A jó kedv és a megfelelő munkamorál azonban nem illant el, megmaradt, habár voltak kisebb fegyelmezések.

„A meccs utáni első edzésen azért még megkaptuk a fejmosást, valamint a hét közepén is, mert megint figyelmeztetni kellett a társaságot. Van házirendünk a szezon eleje óta, szóval gyűlnek a büntetések, a közös kasszába fizetni kell ezek után. Összességében azonban jó edzések vannak mögöttünk, taktikailag fel vagyunk készítve a Kecskemét ellen is. Most már csak rajtunk múlik, hogy be is tartsuk az edzői utasításokat, és megnyerjük a mérkőzést” – zárta gondolatait a szélső ütőnk.

(fotó: VRCK, Kovács Loretta)