Férfias küzdelemre számítunk Budapesten – Kardos

Jó mérkőzésre, egyben nagy csatára készül a Vegyész RC Kazincbarcika hétfő este az LV Sport Pénzügyőr SE vendégeként a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Egy-egy meccsen már túl vannak a felek, hiszen amíg a PSE múlt hét pénteken kisebb meglepetésre 3-0-ra nyert a Fino Kaposvár otthonában az Extraliga 1. fordulójában, addig a Vegyész 61 perc alatt győzött a DEAC vendégeként szombaton.  Ezúttal viszont Magyar Kupa-összecsapás következik, méghozzá az elődöntő első mérkőzése. Jó előjel a VRCK számára, hogy a szezonban már kétszer is nyert a fővárosiak ellen: odahaza 3-0-ra, idegenben pedig 3-1-re, még a bajnokság alapszakaszában.

Ezúttal viszont még komolyabb rangadóra számít Marek Kardos, együttesünk vezetőedzője.

„Igazi, férfias küzdelmet várok, amely egy remek összecsapással fog párosulni” – fogalmazott a szlovák tréner a vrck.hu-nak. „Minden sorozatban igyekszünk kihozni magunkból a maximumot, de mivel sűrű a naptár és sokat utazunk, a regenerálódásra kevesebb idő jut. Így most egyértelműen a Magyar Kupa élvez prioritást. A kaposvári sikere miatt úgy tűnik, kiváló formában van a Pénzügyőr, de nagyon még ők sincsenek játékban, ahogy mi sem, hosszú volt a téli szünet. Kiderül, ez kinek kedvezett.”

„Mindenképpen nyerni megyünk Budapestre, habár tudjuk, nehéz dolgunk lesz” – ezt már csapatkapitányunk, Szabó Dávid mondta. „Sosem könnyű pályára lépni a Pénzügyőr vendégeként, ezúttal sem lesz az, éppen ezért én egy küzdelmes összecsapást várok. Sokat készültünk ellenük, videóztunk, tudjuk, mire képesek, nagy meglepetést szerintem már egyik csapat sem tud mutatni a másiknak. Fizikálisan és mentálisan is rendben vagyunk, a Debrecen ellen tudtunk pihenni is, játékba is lendülni, egy-két dolgot gyakorolni hétfőre.”

A Pénzügyőr elleni MK-meccs 20 órakor kezdődik a Kőér utcai csarnokban. A találkozót a hazaiak élőben közvetítik:

(Fotó: vrck.hu archív)