Három hasznos mérkőzésen van túl a Vegyész – videóval!

Múlt hét csütörtök és szombat között a csehországi Brnóban játszott felkészülési mérkőzéseket a Vegyész RCK. A magyar bajnoki címvédő a hazaiak mellett még egy cseh, valamint a német Bundesliga egyik élcsapatával találkozott a Karla Lázničky emléktornán.

Az Európa-bajnokság miatt a Vegyész kettő, a német Bundesligában szereplő Hypo Tirol Alpenvolleys Haching (sokak számára csak Innsbruck) még ennél is több játékosát nélkülözte, habár ausztrál, kanadai és brazil légiósai is ott voltak Brnóban. Azonban közbeszólt még egyszer a sors: az Alpenvolleysnál és a Vegyésznél is volt betegség, kisebb sérülés, így a Brno két játékosát a VRCK-nak, egyet pedig az osztrákoknak adott kölcsön a torna idejére.

Mindezek ellenére a Vegyész három remek mérkőzést játszott: a Bundesliga legutóbbi elődöntősét ötszettes csatára késztette, míg a Brnótól és a Blackvolley Beskydytől egyaránt 3-1-re kapott ki. A torna tökéletesen elérte a célját: Blázsovics Péterék újfent hat-a-hat ellen játszhattak, ráadásul komoly játékerőt képviselő csapatok voltak a háló túloldalán.

Szeptember 20-án Kassára utazik a VRCK, hogy két szlovák élcsapattal játsszon egy-egy mérkőzést, majd szeptember 28-án már a bajnokság kezdődik az újonc szegediek ellen (17:00, Don Bosco Sportközpont).

(fotó: VolejbalBrno Facebook)