Három szettben nyert a címvédő

Vereséggel tért vissza a Vegyész RC Kazincbarcika a nemzetközi porondra, miután a címvédő ACH Volley Ljubljana 3-0-ra (15, 15, 15) legyőzte a MEVZA Kupa zágrábi tornáján.

Kovács Zoltán és Budai Balázs nem tudott a Vegyésszel tartani Horvátországa, ahol egyesületünk tíz év után játszott ismét a Közép-európai Röplabda Szövetség által létrehozott küzdelemsorozatban.

A regnáló bajnok Ljubljana a mérkőzés elején még nem igazán tudott nagyobb előnyt kiharcolni (7-5), de a technikai időt követően már feljebb kapcsolt, és végül tízpontos különbséggel meg is nyerte az első szettet. A fordulás után gyorsan 5-0-át mutatott az eredményjelző, majd 16-7-re is vezetett már a szlovén csapat. Toma Sándor vezetőedző cserékkel próbált változtatni, de ezzel is csak annyit ért el, hogy csapata tartani tudta a kilenc-tíz pontos különbséget. A harmadik felvonás is hasonló forgatókönyv szerint zajlott le, és az első két szetthez hasonlóan ezúttal is 15 pontot tudott összeszedni a Kazincbarcika.

MEVZA KUPA, 1. TORNA (ZÁGRÁB)
ACH VOLLEY LJUBLJANA – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 3-0 (15, 15, 15)
Zágráb, 150 néző. Jv-k.: Viktorini-Lisa, Isajlovic.
Ljubljana: Slaught 10, Puric 5, Satler 2, Flajs 9, Kozamernik 9, Armenakis 19. Csere: Kovacic (liberó), Pleski. Vezetőedző: Zoran Kedacic.
Vegyész: Kecskeméti, Januzovics 6, Banai 4, Árva 6, Borovicsanin 7, Juhász 5. Csere: Dudás (liberó), Toronyai 1, Surányi, Bokor, Kozsla, Gulyás. Vezetőedző: Toma Sándor.

Vasárnap 18 órától a házigazda Mladost Zagreb ellen játszik a Vegyész.

TOVÁBBI SZOMBATI EREDMÉNYEK
Bystrina SPU Nitra (szlovák) – Mladost Ribola Kastela (horvát) 3-0 (15, 10, 19)
Posojilnica AICH/DOB (osztrák) – Spartak Myjava (szlovák) 3-0 (22, 26, 17)

tm