Hátrányból felállva, öt szettben nyertünk Kecskeméten

Az alapszakasz 19. fordulójában a listavezető VRC Kazincbarcika hátrányból felállva, öt szettben nyerte a HÉP-Kecskeméti RC elleni bajnoki rangadót.

Ahogy arra számítani lehetett, férfias, izgalmas mérkőzést hozott a VRCK kecskeméti vendégjátéka.

Az első szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok, egy ponttal a hajrához érve a Kecskemét volt előnyben. A kazincbarcikaiak ekkor megrázták magukat, és amíg ők öt, addig ellenfelük csak egy pontot tudott szerezni (22-25, 0-1). A fordulást követően a hazaiak blokkmunkája feljavult, gyorsan hárompontos előnyre tettek szert, és azt növelve, magabiztosan tudtak egyenlíteni (25-17, 1-1). A maroknyi kék-sárga drukkerek hangja nem ment el, végig buzdították kedvenceiket, még akkor is, amikor a KRC ötpontos előnyt harcolt ki magának a harmadik szettben, s azt is megnyerte (25-20, 2-1).

Csak nehezen tudott visszajönni a meccsbe Daniel Oravec legénysége, elsősorban Vlado Milev feljavuló formájának köszönhetően. A VRCK 17-14-nél bebetonozta hárompontos előnyét, és ezt végig sikerült megtartania, így jöhetett az ötödik, mindent eldöntő szett (22-25, 2-2). A mindent eldöntő játszmában Szabó Dávidék akarata érvényesült (4-8), és miután magabiztos előnnyel mentek át a másik oldalra, már nem engedték ki kezükből az irányítást (7-15, 2-3).

Óriási küzdelem után sikerült a 18. győzelmét is megszereznie a Kazincbarcikán, amely szerdán már Kaposváron játszik Magyar Kupa-elődöntőt.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 19. FORDULÓ
HÉP-Kecskeméti RC – VRC Kazincbarcika 2-3 (-22, 17, 20, -22, -7)
Messzi István Sportcsarnok, 700 néző. V.: Halász, Ujházi.
KRC: Török, Krupánszki, Szabó M., Kovács Z., Dávid, Gacs. Csere: Deák (liberó), Kunert. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.
VRCK: Páez, Milev, Banai, Szabó D., Mészáros, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kozsla, Toronyai, Gebhardt N., Blázsovics, Dudás (liberó). Vezetőedző: Daniel Oravec.

Sasa Nedeljkovic: Úgy tűnhetett, hogy közel vagyunk a mérkőzés megnyeréséhez, de ez közel sem volt így, ezt jól tudtuk. A rutinos kazincbarcikaiak végül fordítottak, de remek összecsapást láthattak a szurkolók. Köszönjük a biztatást, ilyen röplabdameccsekre van szüksége a magyar bajnokságnak.

Daniel Oravec: A második és a harmadik játszmában idegesen, kapkodva játszottunk, majd lassan sikerült megnyugodnunk, és a negyedik illetve az ötödik szettben már a jobbik arcunkat mutattunk. Gratulálok a Kecskemétnek, remekül játszottak. Szeretném megköszönni szurkolóinknak a buzdítást, sokat segítettek.