Így állnak a Vegyész extraligás ellenfelei

Ezzel a cikkel mindössze annyi a célunk, hogy szurkolóinkat kicsit tájékoztathassuk arról, hogy az elmúlt hónapokban milyen változások voltak a többi extraligás együttesnél, hiszen nem feltétlen követi mindenki figyelemmel a riválisokat.

A címvédő és Magyar Kupa-győztes Pénzügyőrről mindössze annyit lehet hivatalosan tudni, mint amit a szövetség oldala is ír: „Egyelőre nincs hír a bajnoki címvédő LV Sport Pénzügyőr háza táján. A klub csak a januárban fél évre érkező Pedrao szerződéshosszabbítását jelentette be, új játékos szerződtetéséről azonban még nem adtak hírt.” Nem hivatalos információk persze vannak, minden bizonnyal azért nagy mozgásra a fináncoknál nem kell számítani.

Az ezüstérmes Fino Kaposvár azonban alaposan átalakult. Két válogatott játékos, Keen Cameron és Horváth Kristóf is légiósnak állt, és nem kevesebb, mint hat légiósa lesz a somogyi rekordbajnoknak idén: marokkóiak mellett kubai, brazil és bosnyák is. A szakmai munkát továbbra is Ruben Wolochin irányítja majd.

A MAFC-BME megtartotta legnagyobb értékeit, így Csoma Krisztiánt és a bolgár Yani Georgievet, valamint igazolt U23-as kubai válogatott feladót, kolumbiai centert, és megszerezte Kecskemétről Krupánszki Olivér játékjogát is. Az edző Nagy Péter maradt.

A Kecskemétnél Nagy József játékosból lett vezetőedző, segítője Kaszap Tamás lesz, aki tavaly szintén játszott. A klubunkban is megfordult angol-magyar kettős állampolgárságú Zachary Palánkai-Omoshebi aláírt a KRC-hez, valamint maradt a kubai Argilagos, Gebhardt Norbertet pedig testvére, Áron is követte az alföldiekhez. Két válogatott center, Szabó Alpár és Tomanóczy Bálint is a Kecskemétnél folytatja pályafutását, és még tervben van két külföldi játékos szerződtetése.

A Dunaújváros és a Debrecen érkezőket még nem jelentett be, csak távozókról tudni. Előbbi nagyon fiatal csapattal fog jelen állás szerint nekivágni a pontvadászatnak, míg utóbbinak Hubicska Patrik (Kaposvár) és a barcikai Csizmadia János (MEAFC-Miskolc) intett búcsút.

Az újonc Kistext alaposan belehúzott, hiszen három brazillal (két ütő, egy feladó) erősített, de leigazolták az orosz centert, Ilja Makarovot és az átló Kalmár Ákost Kaposvárról, míg a Pénzügyőrtől a liberó Bán Viktor és a center Szabó Márton érkeztek. Az edző a barcikai származású Weczera Csaba, aki tavaly még a Pénzügyőr kispadján is ült, mint másodedző, illetve a zöld-fehérek szakosztályvezetője is egyben.

(főcímkép: VRCK archív)