Indul az elődöntő – beharangozó!

Szombaton megkezdődik a Vegyész RC Kazincbarcika számára is az Extraliga elődöntője, és a fináléba kerülésért a friss Magyar Kupa-győztes Pénzügyőr SE-n vezet az út. Toronyai Miklós vezetőedzővel beszélgettünk.

A budapestiek zsinórban második évben nyerték meg a kupát, de ezúttal játszmát sem veszítettek. Magas színvonalon játszott Jókay Zoltán együttese, amit Koch Róbert szövetségi kapitány is kiemelt egy nyilatkozatában. A Vegyész szintén három szettben nyert, de a bronzmeccsen, az éremnek azonban Toronyai edző tanítványai is örültek.

„Mindenki büszke volt az éremre, lekerült valamiféle teher a srácok válláról, egy kicsit ünnepelhettünk is. Mindenféleképpen nagy dolog ebben a kiegyenlített bajnokságban felférni a dobogóra, és természetesen a kupa után a bajnokságban is ez a célunk, lehetőleg fényesebbre cserélni a bronzérmet” – mondta vezetőedzőnk a vrck.hu érdeklődésére.

Könnyű dolga nem lesz a Vegyésznek, az alapszakaszban ugyanis a PSE nem veszített mérkőzést. Márpedig az út a döntőbe a fináncokon vezet, a másik ágon a Fino Kaposvár és a MAFC-BME csatázik (az első meccset már le is játszották, amit a somogyiak nyertek 3-2-re). A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak.

„Kielemeztük a Pénzügyőrt, de nagyon sok újat nem lehet már mutatni” – folytatta Toronyai, már az elődöntős párharcra rátérve. „A fejben való készülés a legfontosabb ilyenkor. Két arcunk volt az alapszakaszban: az egyik az a mindenkivel partiban levő, de fejben elfáradó, a másik a koncentrált játékot és győzelmeket szerző. Röplabdázni tud a keret, de fejben kellett előre lépni, ami sikerült is valamennyire az alapszakasz végére. Most nyomás nélkül játszhatunk, idegenbe kezdünk, ahol nyilván a Pénzügyőr az esélyes.”

Ahhoz, hogy a Vegyész továbbjusson, egy győzelmet mindenképpen kellene aratnia a PSE-pályán.

„Szerintem van bennünk annyi, hogy nyerjünk idegenben is. Nagyon sok múlik a koncentráción, mert ha tényleg felszabadultan játszunk, már az első meccsen is okozhatunk meglepetést” – zárta gondolatait Toronyai.

A szombaton 19 órakor kezdődő találkozót a hunvolley.tv élőben közvetíti. A második meccsre jövő hét kedden kerül sor a Don Bosco Sportközpontban (18:00, hunvolley.tv)

(Fotó: Kovács Loretta, VRCK)