Válogatott játékosunk büszkén viseli a címeres mezt

Cziczlavicz Dávid is tagja volt a magyar fiú U17-es válogatott utazó keretének a horvátországi Zadarba, ahol MEVZA-tornát, egyben Európa-bajnoki selejtezőt tartottak.

A mieink végül csak a hatodik helyen zártak, Izraelt sikerült legyőzniük, így már csak akkor utazhatnak a selejtező 2. fordulójára, ha valaki előttük lemondja azt.

Ettől függetlenül az első nemzetközi tornájukon szereplő fiatalok rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtak, ezekről kérdeztük saját nevelésű röplabdázónkat.

„Nagyon jó hangulat volt a táborban, már akkor is, amikor megérkeztünk” – mondta a vrck.hu érdeklődésére a még mindig csak 14 éves Cziczlavicz, akire centerposzton számított a szakmai stáb. „Tudtuk hogy keretszűkítés lesz és a tizenhat játékosból csak tizenkettő utazik a tornára. Úgy mentem oda, hogy mindent megteszek, hogy benne legyek az utazó keretben. Az edzőtábor összekovácsolta az egész csapatot. Napi két edzésünk volt, amik változóan két-három órásak voltak. Sok tapasztalatot szereztem, és sokat tanultam, de még bőven van hova fejlődni.”

Habár az eredménnyel nem lehettek elégedettek a fiatalok, azért arra mindenképpen büszkén tekinthetnek vissza, hogy a magyar címerrel a szívük felett játszhattak tétmérkőzést.

„Amikor megkaptuk a mezeket, akkor még nagyobb lett a motivációm. Büszkeség töltött el, amikor viselhettem. A tornán sajnos egy meccsen sikerült győzelmet aratni, ami nem valami fényes, de még lehet lesz esélyünk Eb-selejtezőt játszani” – zárta gondolatait a VRCK fiatal röplabdázója.

Cziczlavicz mind a négy mérkőzést gyakorlatilag végig játszotta, az Izrael elleni siker alkalmával 11 pontot szerzett, amivel csapata második legeredményesebbje lett.

A stáb fizioterapeutája Balázs István, a Vegyész gyúrója volt.

(A fotókon: Cziczlavicz Dávid 6-os mezben. Fotók forrása: mevza.org)