Irány Zágráb, a címvédővel kezdünk

Péntek délután útnak indult a Vegyész RC Kazincbarcika együttese Zágrábba, a hétvégén ugyanis megkezdődnek a MEVZA Kupa küzdelmei. Toma Sándor legénysége rögtön az előző kiírás nyertesével, az ACH Volley Ljubljanával találkozik.

Hosszú évek után nevezett ismét magyar csapat a MEVZA küzdelmeibe, ahol a legerősebb horvát, szlovén, osztrák és szlovák csapatokkal mérheti össze tudását a Vegyész. Az első ellenfele rögtön a címvédő Ljubljana lesz. A szlovén csapat igen előkelő, a 24. helyen áll az európai csapatok rangsorában, és bár keretét többnyire hazai játékosok alkotják, van amerikai, görög és szerb légiósa is.

Az ACH 2005 óta minden évben megnyerte a szlovén bajnokságot, míg a Szlovén Kupában ez idő alatt csak kétszer maradt le az aranyéremről. A MEVZA Kupában is komoly múltja van a hétszeres bajnoknak, ami nem is meglepő, mert a Bajnokok Ligájában is állandó résztvevőnek számít. Legnagyobb sikerét a CEV Kupában érte el, 2007-ben megnyerte a második számú európai kupaviadalt. A klub több hazai és nemzetközi, köztük amerikai elismerésben is részesült már, köszönhetően a tudatos stratégiai kommunikációjának és klubpolitikájának.

Vasárnap a zágrábiakkal játszik a Vegyész, és bár a papírforma a Mladost mellett szól, Toronyai Miklósék szeretnék megnehezíteni az egyik legjobb horvát röplabdacsapat dolgát. A hazaiak keretét csak horvát játékosok alkotják.

A találkozók alakulását az eredmenyek.com oldalon keresztül lehet követni.

A ZÁGRÁBI TORNA MENETRENDJE
2016. október 14-16., MEVZA Kupa, 1. forduló (Zágráb)
Mladost Zagreb (horvát) – ACH Volley Ljubljana (szlovén) (péntek, 18:00)
ACH Volley Ljubljana – Vegyész RC Kazincbarcika (szombat, 18:00)
Mladost Zagreb – Vegyész RC Kazincbarcika (vasárnap, 18:00)

tm