Kardos: Ez a meccs más lesz, mint a MAFC elleni

Vasárnap a Kecskeméti RC-t fogadja a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda NB I A-csoportjának 5. fordulójában. A találkozót a Kesport TV élőben közvetíti a helyszínről.

Szuperkupa-találkozóként aposztrofálja a Magyar Röplabda Szövetség oldala, a hunvolley.hu, valamint a kesport.hu is a 17 órakor kezdődő derbit, hiszen a bajnoki címvédő Vegyész fogadja a regnáló Magyar Kupa-győztes Kecskemétet. A felek legutóbb még tavasszal találkoztak egymással bajnokin, akkor a VRCK-nak nagyjából egy órára volt szüksége a sikerhez.

Az idén a hírös városiak a kötelező győzelmeiket hozni tudták, egyetlen rangadójukat viszont a MAFC-BME vendégeként 3-2-re elveszítették. A vendéglátó éppen a budapestieket verte 3-0-ra a múlt héten, de Marek Kardos vezetőedző óva int mindenkit, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az eddigi találkozókból.

„Még mindig a szezon elején járunk, nekünk ezidáig egy rangadónk volt, ahogy a Kecskemétnek is. Kiegészülve a MAFC-cal is, ez a három csapat próbálja beépíteni a nyáron érkezett játékosokat, valamint a lehető legjobban feltérképezni a riválisokat” – fogalmazott a kazincbarcikaiak trénere, aki néhány gondolat erejéig visszakanyarodott még a múlt heti meccsre is. „Az jó dolog, hogy nyertünk hazai pályán, és ezt a sorozatot folytatnunk kell, a Don Bosco Sportközpont ugyanis a mi várunk. Jól játszottunk, fegyelmezetten, másfél év alatt ez volt az első olyan meccsünk, hogy végig fent tudtuk tartani a koncentrációt. Taktikusak voltunk, ez főleg a szerváinkra volt igaz, talán ellenfelünk is másra számított.”

És hogy mit vár a Kecskeméttel szemben?

„Teljesen más lesz, mint a MAFC elleni mérkőzés” – vágta rá. „Nem számítanak az eddigi csoportrangadók, hiszen a Kecskemét teljesen más játékot tud produkálni, mint a MAFC, egyszerűen azért, mert más típusú játékosai vannak. Videóztunk, láttuk, miben teljesítettek jól a MAFC ellen, és miben voltak gyengébbek. Ismerjük őket, hiszen két játékost leszámítva a kezdőjük ugyanaz, mint tavaly. Biztos vagyok benne, hogy győzni jön a kupagyőztes Kazincbarcikára, de mi is szeretnénk itthon tartani a pontokat, hogy az alapszakasz hátralévő részére nyugodtabban tudjunk tekinteni.”

A kesport.hu-nak Dávid Zoltán, a kecskemétiek vezetőedzője a következőket mondta: „Nagyon bízom abban, hogy erre a mérkőzésre a játékosaim nem a bugyogójukat hozzák el, hanem a gatyájukat. A srácok mindent tudnak, felkészültünk mindenre. Szeretném, ha most már nem a kifogásokat keresnénk, hogy miért nem tudunk játszani, mint például, hogy rossz a világítás, vagy a parketta. Igenis meg kell mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Nap mint nap látom edzésen, hogy hol tartunk, de ez még az ilyen fontos meccseken nem tükröződött vissza. Hiszek abban, hogy képesek leszünk győzni.”

A találkozót a Kesport TV élőben közvetíti a Don Bosco Sportközpontból.

(főcímkép: vrck.hu / archív)