KEK: a legutóbbi ezüstérmest fogadjuk vasárnap

Vasárnap 19 órától ismét egy nehéz mérkőzés vár a Vegyész RC Kazincbarcikára, hiszen a Közép-európai Kupa 2. fordulójában a legutóbbi ezüstérmes, szlovén Calcit Kamnikot fogadja.

Tovább robotol a  VRCK, a szerdai Bajnokok Ligája-meccs után vasárnap már hazai környezetben, a Don Bosco Sportközpontban lép pályára. Ellenfele a kiváló játékerőt képviselő Kamnik lesz, az a szlovén együttes, amely az előző kiírást a második helyen zárta. A nyáron az együttes tovább erősödött, így az idei évben is ott van az esélyesek között.

„Egyértelmű, hogy nem mi vagyunk a favoritok, mert a Kamniknak erős és összeszokott csapata van, játékosaik évek óta játszanak együtt” – fogalmazott a vrck.hu-nak Marek Kardos, a Vegyész vezetőedzője. „A sorozat egyik favoritját fogadjuk, szóval biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk.”

A PAOK Szaloniki elleni BL-selejtező visszavágója nem tartott sokáig, a görögök nagyon simán nyertek 3-0-ra. Azon felül, hogy szinte hiba nélkül játszottak, a sárga-kékek nem azt a teljesítményt hozták, amire valójában képesek, és ezzel Kardos is tisztában van.

„A Kamnik ellen ugyanazt a magabiztos, vagány játékot kell hoznunk, mint tettük azt a HAOK Zagreb vagy a BL-meccs első felvonásán” – folytatta a szlovák tréner. „Talán az utazás rá fogja nyomni a bélyegét a játékunkra, de koncentráltan kell röplabdáznunk, betartva a taktikai utasításokat. Persze, a játékosok sem voltak elégedettek a görögországi produkciójukkal, bizonyítani akarnak szurkolóik előtt, szóval az önbizalommal nincs probléma.”

A 44 éves szakember úgy véli, a drukkerek támogatásával okozhatnak meglepetést.

„Ez lesz az első nemzetközi meccsünk idén a Don Boscóban, egy jó röplabdával szeretnénk előrukkolni. A HAOK Zagreb ellen már összejött a bravúr a KEK-ben, fontos siker volt a horvátok elleni, de hazai környezetben is kell egy nagy bravúr a négybe kerülésért. Bízom abban, hogy sok drukker kijön a meccsre, és hajtanak minket előre, ahogy azt tették eddig is. Egyúttal külön szeretném megköszönni azoknak a biztatást, akik Szalonikibe is elutaztak miattunk” – zárta gondolatait Kardos.

FÉRFI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI KUPA, 2. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Calcit Kamnik
2018.10.21., 19:00, Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika. V.: Vasko, Královic.
A belépés díjtalan!

(Fotó: vrck.hu)