Kétszettes hátrányból nyertünk, de a Szolnok ment tovább

Hazai pályán nyert 3-2-re a Vegyész RC Kazincbarcika az Openhouse Szolnoki RKSI ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, azonban ez nem volt elég a továbbjutáshoz.

FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Openhouse Szolnoki RKSI 3-2 (-22, -15, 20, 19, 12)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 350 néző. V.: Adler, Tillmann.
Vegyész: Toronyai, Borovicsanin, Banai, Árva, Januzovics, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Kecskeméti, Kovács Z., Surányi, Gulyás Á. Vezetőedző: Toma Sándor.
Szolnok: Rása, Török R., Specht, Varga, Gönczi, Krupánszki. Csere: Bene (liberó), Farkas (liberó), Szabó, Tóth, Fülöp. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Továbbjutott a Szolnok 5-3-as összesítéssel.

Toma Sándor: Akartuk nagyon a győzelmet, de túlságosan is rágörcsöltünk, ami az első két szettbe került. Érthetetlen hibákat vétettünk ebben az időszakban, olyan ziccerlabdákat rontottunk, amiket eddig megoldottunk. Egy ilyen „bakiparádé” nem fér bele, gratulálok a Szolnoknak a továbbjutáshoz.

Gulyás Ferenc: Az első két szettben elvégeztük a feladatunkat, ezért jöttünk.

RIPORT

Mivel a Vegyész játék nélkül elveszítette a negyeddöntő első felvonását, hazai pályán maximum csak egy játszmát lett volna szabad engednie ellenfelének. Ez azonban nem sikerült, a Tisza-partiak ugyanis az első két szettet hozni tudták, ezzel eldöntötték a párharc sorsát. Januzovicsék rengeteget hibáztak, a jól előkészített labdákat nem tudták befejezni, így két szett után megpecsételődött a sorsuk.

A Szolnok már hátradőlhetett, a VRCK játéka feljavult, így egalizált, majd a döntő szettet is magabiztosan, végig vezetve behúzta. A találkozó megnyerése azonban sovány vigasz, hiszen búcsúzott a csapat a Magyar Kupa idei kiírásától.

Hétfő este ismét útra kell a Vegyész, 21-én Ceske Budejovicében játszik Challenge Kupa-meccset.

tm