Magyar Kupa: győzelem a Nyíregyháza ellen

Nem forgott veszélyben a Vegyész RCK győzelme Újfehértón,  a GLP Nyíregyháza elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő odavágóján ugyanis magabiztos, 3-0-s sikert aratott idegenben.

Jól kezdett a vendéglátó, mert sikerült ott maradnia a tartalékosan felálló VRCK ellen, de Bibók Balázs jó nyitásaival már változott a játék képe. Budai Balázs ezúttal ismét szélső ütő volt, négyből négyet be is ütött, és végül tíz egységgel meg is nyerte csapata a nyitó játszmát (15-25, 0-2). A térfélcserét követően is hozták a barcikaiak a papírformát, azzal a különbséggel, hogy már a játszma elejétől irányítottak (2-8, 6-16). Bibók és Árva Milán is két-két ászt nyitott ekkor, míg Csizmadia jól osztotta el a labdákat (11-25, 0-2). A harmadik szetten már érződött, hogy a Vegyész csak annyit nyújt, amennyit kell, de újabb részsikere, így a győzelem sem forgott veszélyben (15-25, 0-3).

A mezőny legeredményesebb játékosai Budai lett 13 ponttal, de Bibók és Péter Benedek is 12-12 pontig jutott, előbbi öt ászt szervált.

A visszavágóra december 6-án kerül majd sor a Don Bosco Sportközpontban. A nyolc között a párharc nyertesére a MAFC-BME fog várni minden bizonnyal. Most vasárnap, 17 órától pedig éppen a MAFC gárdáját fogadja a Vegyész az Extraligában.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
GLP Nyíregyháza – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-15, -11, -15)
Újfehértó, 100 néző. V.: Varga, Ladányi.
GLP: Nagy M., Kusnyér 6, Balogh 2, Tóth D. 1, Bakács 6, Molnár M. 3. Csere: Barcza, Kiss (liberók), Molnár Á. 2, Nagy V., Tóth A., Kőnig 1, Suller. Vezetőedző: Balázs István.
Vegyész: Csizmadia 2, Péter B. 12, Bibók 13, Árva 8, Budai 13, Péter M. 2. Csere: Dudás (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: A célunkat elértük, nyertünk, szettveszteség nélkül. Az első szettben sok nyitást rontottunk, míg a másodiktól csak hármat, miután felhívtam erre a játékosok figyelmét, valamint ezzel párhuzamosan jött nyolc ász is. A harmadikban egy kicsit éreztem, hogy kiengedünk, de nem forgott veszélyben a győzelem, és már készülhetünk a vasárnapra. Annak is örülök, hogy sikerült azokat pihentetni, akik vasárnap végig a pályán voltak.

(fotó: Borók Orsolya)