Újabb hazai rangadó vasárnap a Don Boscóban

Vasárnap 17 órától a MAFC-BME látogat a Don Bosco Sportközpontba a férfi röplabda Extraliga 4. fordulójában. A Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzőjétől, Toronyai Miklóstól először a sérültek felől érdeklődtünk.

„Carlos továbbra is rehabilitáción van, javul a lába, így továbbra is kérdőjeles a szerepeltetése, nyilván kockázatot vállalni nem szeretnénk” – szögezte le Toronyai, valamint hozzátette, Szabó Dávid és Lukasz Ciupa jól vannak, egyedül még a fiatal Miklósi-Sikes Zétény nem vesz részt az edzéseken térdproblémái miatt. „Feladóposzton a legutóbbi két meccset Csizmadia Tomi tudta le, ügyesen, harcosan. Hasonló hozzáállást várunk tőle vasárnap is.”

Szerdán a Magyar Kupában csapatunk 3-0-ra nyert a GLP Nyíregyháza ellen, és bár egy percig nem forgott veszélyben a győzelem, vezetőedzőnk nem feltétlen volt elégedett a harmadik szettben tapasztaltakkal.

„Úgy senki nem léphet pályára, hogy zsebben van a mérkőzés” – mondta. „Erről beszélgettünk is csütörtökön, ugyanis aki játéklehetőséget kap, annak a mérkőzéshez úgy kell állnia, hogy bizonyítsa, lehet rá számítani bármikor.”

A MAFC-BME elleni meccseink érdekessége, hogy legutóbb még a 2018/19-es szezonban fordult elő olyan, hogy valamelyik csapat idegenben tudott volna nyerni. A 2019/20-as idény elejétől ugyanis mindig az az együttes győzött ebben a párharcban, amelyik a pályaválasztó volt. Idén nyáron a műegyetemisták két játékost is igazoltak Kubából (egy feladót és egy centert), valamint megtartották értékeiket, így többek között Csoma Krisztiánt is.

„Azt látjuk, hogy nekik is van egy sérültjük, a bolgár szélső ütő, Yani Georgiev” – magyarázta Toronyai. „Igazából nem tudjuk, mi a helyzet vele, fog-e játszani a hétvégén. Készültünk rá is, de főleg a legutóbbi két meccsüket elemeztük. A kubaiak minőségi játékosok, velük mindenképpen erősödtek, valamint Csoma mellett ott van Krupánszki Olivér is, szóval egy erős társaságról van szó továbbra is. Oda kell rájuk figyelnünk, persze a célunk a győzelem. Biztos vagyok benne, hogyha azt a harcosságot vesszük elő, mint a Kecskemét vagy a Pénzügyőr ellen, a közönség is partner lesz, és bele fognak hajszolni minket a győzelembe.”

A MAFC a Dunaújváros elleni 3-1-es győzelemmel kezdte az idényt, majd öt szettben kapott ki a Kistext SE-től és a Kecskeméti RC-től is.

A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapást a hunvolley.tv élőben közvetíti.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

  • belépés kizárólag védettségi igazolvány, valamint egy személyazonosságot igazoló fényképes igazolvány (személyi, jogosítvány, útlevél) együttes felmutatásával lehetséges
  • megkérjük szurkolóinkat, hogy a lelátón az első két sort hagyják szabadon
  • a lelátóra kizárólag pohárban, flakonban lehet bevinni az üdítőket, italokat, üvegben nem
  • a kihelyezett, érintésmentes kézfertőtlenítő használata a bejáratnál kötelező