Magyar-svájci: Szabóéknak ezúttal más stílusban kell játszaniuk

Szabó Dáviddal, a Vegyész RC Kazincbarcika és a magyar válogatott átlójával beszélgettünk röviden a szombati Európa-bajnoki selejtezőt megelőzően.

„Többen mondták már, de valóban egy jó kis csapat jött össze, kiváló a hangulat az öltözőben és az edzéseken is. A kapitány, Bogdan Tanase feladataira sem panaszkodhatunk, de azért többen is fáradtabbak vagyunk a hosszú őszi versenyszezon miatt. Mi, a VRCK játékosai a felkészülési találkozókkal együtt már több mint harminc mérkőzést játszottunk, éppen ezért, ha rövid is volt, de személy szerint nekem nagyon jól jött az a pár nap karácsonyi szünet.”

Hat Vegyész-játékos is ott van a keretben, akiknek most egy másfajta stílusban kell játszaniuk, mint teszik azt klubjukban.

„Csak azért, mert egy csapatra való kazincbarcikai van a keretben, a válogatott nem fog ugyanabban a játékrendszerben, szisztémában játszani. Biztos vagyok benne, hogy a kapitány igyekszik a lehető legerősebb gárdát összerakni a Svájc és Macedónia elleni meccsekre, és a megfelelő taktikát kitalálni” – zárta gondolatait Szabó.

A január 5-i mérkőzésről bővebben itt olvashatnak.

(Fotó: Szűcs Fruzsina/vrck.hu archív)