Mudo: Nem vezet könnyű út a döntőbe

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika centere, Rodrigo Moraes tisztában van azzal, mennyire nehéz lesz a MÁV Előre SC-Foxconn elleni elődöntő az Extraligában, ugyanakkor bízik a csapatban és a mindig mellettük álló szurkolókban.

Mudo igazi közönségkedvenc Kazincbarcikán, szívesen beszélget, fotózkodik a szurkolókkal. A mindig mosolygós brazil légiós nem utolsó sorban az utánpótlás meccseire is ki szokott járni, néha edzésekre is ellátogat. Habár a keret rangidősének számít, a teljesítményére sem lehet panasz, a rutinjára pedig nagy szükség lesz az elődöntőben.

„Jó mérkőzésekben reménykedek, melyeket követően mi készülhetünk majd a fináléra, de biztosra csak azt tudom, eljutni a döntőbe nem lesz egyszerű” – mondta honlapunknak centerünk. „Három kulcsjátékosuk van a székesfehérváriaknak, akik ellen taktikailag nagyon fel kell készülnünk. A taktikát be is kell tudni tartani, szervában és blokkban észnél kell lennünk, és akkor meglehet a hőn áhított továbbjutás.”

A MÁV Előre lesz az ellenfelünk az elődöntőben

Idén kétszer nyert a GreenPlan-VRCK a MÁV Előre ellen, kétszer kikapott. Mudo szerint fontos lesz a megfelelő hőfok előrése, amiben a szurkolókra is számít.

„Amikor kikaptunk tőlük, egyszer sem voltunk jó passzban, amikor pedig nyertünk, róluk lehetett ugyanezt elmondani. Amennyiben kiegyensúlyozottak leszünk, kellően emocionálisak, akkor pozitívan hagyhatjuk el a pályát, ugyanúgy, amikor legyőztük őket. A szurkolóink is sokat fognak számítani, ahogy eddig is. Nem csak akkor állnak mellettünk, amikor jönnek a győzelmek, hanem akkor is, amikor nehezebb időszakokat élünk” – tette hozzá.