Sümeg – Vegyész 0-3

Magabiztos játékkal nyerte idei utolsó alapszakasz-meccsét a férfi röplabda NB I-ben a Vegyész RC Kazincbarcika, miután 3-0-ra nyerni tudott a 22. fordulóban a Sümegi RE vendégeként.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 22. FORDULÓ
SÜMEGI RE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 0-3 (-18, -20, -9)
Sümeg, 100 néző. Jv.: Kiss, Szabó.
Sümeg: Bolvári, Kaposi, Lesznyik, Soós, Dolgos, Németh. Csere: Récsei (liberó), Kotin, Nagy, Varga, Illés. Vezetőedző: Németh Ödön.
Vegyész: Toronyai, Szabó D., Banai, Juhász, Kovács Z., Árva. Csere: Bene (liberó), Dudás (liberó), Surányi, Kozsla, Budai, Bokor, Csányi. Vezetőedző: Toma Sándor.

Németh Ödön, a Sümeg vezetőedzője: Az első két játszmában még tudtuk tartani a lépést, de aztán a harmadikban egyértelműen a jobbik csapat győzött. Gratulálok a vendégeknek, sok sikert kívánok nekik a rájátszásban. Amilyen gyorsan csak lehet, igyekszünk elfelejteni ezt a meccset, mert szeretnénk megnehezíteni a Kaposvár dolgát.

Toma Sándor, a Vegyész vezetőedzője: Fegyelmezzek, taktikusak voltunk, és szerintem megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is. Örülök a sikernek.

RIPORT

Rosszul kezdett a Vegyész, nyitásfogadásban sok volt a hiba (5-1), de aztán Szabó Dávid került a nyitóhelyre, akinek a vezérletével előbb egalizált, majd fordított is a vendég együttes (5-5, 5-8). Innentől már tartani tudta előnyét a Toma-csapat egészen a szett végéig (11-16, 13-19), miközben Árva Milán és Banai Máté is szépen gyűjtögette a pontokat (18-25, 0-1).

Toronyai Miklósék jól kezdték a második játékrészt, de a Sümeg harcosan kapaszkodott, szeretett volna nyerni, hogy elkerülje a Fino Kaposvárt a rájátszásban. 7-8 után 11-13-at mutatott az eredményjelző, majd a második technikai idő (15-16) után Banai állt a nyitóhelyre. Szerváival nem igazán tudtak mit kezdeni a hazaiak, Szabó ütése után pedig ezt a szettet is behúzta a Kazincbarcika (20-25, 0-2).

A találkozót lelkiekben már feladták a dunántúliak, főleg azok után, hogy nem igazán tudtak mit kezdeni Toronyai szerváival a harmadik szett elején (0-4, 2-8). Németh Ödön gyorsan kikérte mindkét idejét, de hiába, Toma pedig már bátran nyúlt ekkor a cserékhez is. Az utolsó pontot a keret legfiatalabb tagja, Budai Balázs szerezte, feltéve az i-re a pontot (9-25, 0-3).

Szombaton következhet a Dunaferr SE elleni negyeddöntő első felvonása (Tornacsarnok, 17:30).

A negyeddöntő párosítása
Fino Kaposvár – Sümegi RE
Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE
Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaferr SE
Dági KSE – MAFC-BME

A negyeddöntők időpontjai
1. mérkőzés: március 12. (szombat)
2. mérkőzés: március 17. (csütörtök)
3. mérkőzés: március 20. (vasárnap – ha szükséges)

tm