Szettveszteség nélkül nyerni a kupában – előzetes

Szerda este a Dági KSE látogat ismét a KSK Tornacsarnokába, ezúttal azonban a Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán méri össze erejét a Vegyész RC Kazincbarcikával. Árva Milán úgy véli, akár szettveszteség nélkül is képesek lehetnek megnyerni az összecsapást.

FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – DÁGI KSE
2015.12.09. (szerda), 18:00, Kazincbarcika, KSK Tornacsarnok. Jv: Bodrogi, Csizmarik.
Belépő: 400 forint. Facebook-esemény.
Élő eredménykövetés klubunk hivatalos Twitter-csatornáján.

Árva Milán reméli, hogy szerdán még többet tud majd nyújtani a Dág ellen. (Fotó: ÉM/Kozma István)
Árva Milán reméli, hogy szerdán még többet tud majd nyújtani a Dág ellen. (Fotó: ÉM/Kozma István)

Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, mert a Dág – elsősorban Jánossy Bálint és Krupánszki Olivér jó játékának köszönhetően – remekül tartotta magát vasárnap, amikor négy szoros szettben szenvedett vereséget a bajnokság 12. fordulójában. Novemberben a Komárom-Esztergom megyei településen nyert bajnokit a Vegyész, így idei mérlege szerdai ellenfelével szemben 2-0. A kupameccsek viszont plusz önbizalmat jelenthetnek Jánossyéknak, akik az előző kiírásban bronzérmesek lettek.

A VRCK egyik legjobbja a hétvégén Árva Milán volt, aki talán az eddigi legjobb meccsén van túl, amióta a nyáron visszatért a vegyészvárosba.

„Valóban jól ment a játék, én is éreztem, hogy elkaptam a fonalat, és szerintem is most nyújtottam a legtöbbet” – mondta a vrck.hu-nak a nyitásfogadó-ütő, aki 15 ponttal segítette győzelemhez klubját. „Remélem, hogy a szerdai kupameccsen ennél még jobb teljesítményre leszek képes. Itthon egyébként is jobb játszani, mert nap mint nap ebben a teremben készülünk, remek szurkolóink pedig kiváló hangulatot teremtenek. Motiváltak vagyunk az újabb, Dág elleni mérkőzés előtt. Most már még inkább kiismertük a taktikájukat, és ha ráteszünk még egy lapáttal a hétvégi teljesítményünkre, akkor szettveszteség nélkül fogunk nyerni.”

A visszavágót jövő hét szerdán rendezik Dágon.

Tóth Milán