Toronyai marad a válogatottak kötelékében

A jövőben is Toronyai Miklós lesz a magyar férfi röplabda-válogatott másodedzője, míg ezzel párhuzamosan az U22-es férfi válogatottnak is marad a szövetségi edzője.

A 2022-es év végén Nagy Pétert nevezte ki a Magyar Röplabda Szövetség a férfi válogatott élére. A MAFC-BME korábbi trénere a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzőjét, Toronyai Miklóst kérte fel a másodedzői feladatok ellátására. Toronyai Koch Róbert kapitánykodása alatt is a szakmai stáb tagja volt, valamint az U22-es válogatottal szerepelt az Európa-bajnoki selejtezőn.

Az MRSZ elnökségének döntése értelmében Toronyai marad az U22-esek szövetségi edzője, és a felnőtt nemzeti csapattal is tovább dolgozhat.

„Korábban Nagy Péter, azaz Pepe megkeresett, hogy szeretné, ha együtt dolgoznánk” – árulta el 43 éves vezetőedzőnk. „Már akkor is mondtam, bármiben örömmel segítek neki, az külön pozitívum, hogy a szakmai stábban ezúttal is számítanak rám, amiért köszönettel tartozom nem csak a szövetségi kapitánynak, hanem a szövetségnek is.  Azt gondolom, tavaly nem vallottunk szégyent az U22-esekkel, főleg, hogy a későbbi Eb-döntőssel is meccseltünk. Ha egy kicsit több időnk lett volna, talán többet is ki lehetett volna hozni a fiatalokból. Természetesen örülök, hogy a válogatott mellett maradhattam, de ez komoly felelősséggel is jár.”