Toronyai: Szeretnénk átlépni az árnyékunkat

Zsinórban harmadik alkalommal nyerheti meg az Épkar Pénzügyőr a férfi röplabda MVM Magyar Kupát, ebben akadályozná meg a GreenPlan-VRCK. A két együttes vezetőedzője, Jókay Zoltán és Toronyai Miklós nyilatkozott a Kossuth Rádiónak.

„Jól ismeri egymást a két csapat, nagy meglepetések már nem lesznek” – mondta Jókay a rádiónak. „Az fog dönteni, hogy azon a napon ki tud jobban összpontosítani, ki akarja jobban a győzelmet. Próbáltuk kizárni, nem mindig sikerült, benne van a játékosok fejében két hete a kupadöntő. Természetesen benne van, hogy olykor-olykor nem úgy koncentrálnak, ahogy azt egy meccs megkívánná, néha felhívom erre a figyelmüket, de nem kerülök paprikás hangulatba.”

Utóbbi mondatával a rutinos szakember arra gondolt, hogy az utóbbi hetekben veszítgettek azért szetteket, a kazincbarcikai bajnokin kettőt is, amikor az ötödik játszmában is csak két pont különbséggel bizonyultak jobbnak. Toronyai edzőként ugyan már nyert a PSE ellen, tavaly éppen egy MK-meccsen, de reméli, idén is átszakad ez a gát.

„Szeretnénk egy kicsit átlépni a saját árnyékunkat a budapestiek ellen, mert mindig közel vagyunk hozzájuk, nyerni még nem tudtunk idén” – fogalmazott a 42 éves szakember. „Az idegenbeli bajnokin két kulcsjátékosomra sem számíthattam, négy szettben kaptunk ki, itthon pedig öt játszmában. Vasárnap szeretnénk győzelmet ünnepelni a Pénzügyőr ellen. Kazincbarcikának nagyon jó szurkolótábora van, ezt több ízben is bebizonyították már a drukkerek, és több mint százan Érdre is el fognak utazni, ami pluszt jelenthet a számunkra.”

Blázsovics: Nem csak mi, a szurkolóink is nagyon készülnek a döntőre