Toronyait kérdeztük a fővárosi felkészülési tornáról

Mint ismert, szombaton a GreenPlan-VRCK a Kistext SE által rendezett tornán végzett a második helyen. Toronyai Miklós vezetőedzőt arra kértük, hogy részletesen is beszámoljon szurkolóinknak az eseményről.

„Egy hónapja tart a felkészülésünk, benne vagyunk a fizikális munka sűrűjében, éppen ezért már nagyon akartunk játszani. Messze vagyunk még attól, ahol szeretnénk lenni, de éppen ezért szolgálta jól a felkészülésünket a torna. Köszönjük a rendezőknek, hogy meghívtak az eseményre” – idéztük szombat este Toronyait, akivel bővebben is beszélgettünk a tornáról. Elsőként a végeredményről.

„Mivel mindkét csapat két győzelemmel és egy vereséggel zárt, ezért az egymás elleni eredmény döntött, de még a somogyiak is azt hitték, hogy a nyert szettek után jár a pont” – magyarázta a 43 éves vezetőedzőnk. „De nem ezen volt a hangsúly, nem a végeredmény számít, habár egy sportolónak nyilván jobb elsőként, mint másodikként végeznie. A legfontosabb, hogy jól szolgálta a torna a felkészülésünket, láttuk a pozitívumokat és természetesen a hiányosságainkat egyaránt.”

Két győzelem és egy vereség az első felkészülési tornán

Megkértük vezetőedzőnket, részletesebben is emlékezzen vissza az összecsapásokra.

„Az első mérkőzésen meglepett minket a Kistext, szokatlan felállást próbálgattak, de nem is velük, inkább magunkkal foglalkoztam, majd videón jobban ki tudom elemezni az ellenfelet” – felelte. „Jól teljesítettünk, bár azért a kondi érezteti hatását, a korai kezdésről nem is beszélve. Viszont voltak jó egyéni megvillanások, és végül három játszmában miénk lett a győzelem. A kaposváriak ellen igencsak hullámvasutas volt a meccs, mert volt, hogy mi jöttünk vissza mélyről, volt, hogy ők, és végül a hajrában a mi részünkről több volt a pontatlanság. A DEAC ellen sikerült két szettet nyerni, ami egy amolyan kis célkitűzés volt, majd a harmadikban azok kaptak szerepet, akik addig kevesebbet játszottak. Szerencsére ők sem vallottak szégyent, egész nap jól dolgoztak. A nap végére azért elfáradtunk, hiszen reggel öt órakor indultunk, és este hét órakor miénk volt az utolsó összecsapás. Nem is igazán ideális háromszor bemelegíteni egy nap, de mi vállalkoztunk erre. Voltak hibák is bőven a nap folyamán, amiket átbeszéltünk, és amiken a következő hetekben dolgoznunk kell. Megyünk előre, dolgozunk tovább, és igyekszünk a következő felkészülési mérkőzésekből a lehető legtöbbet kihozni, hogy a bajnoki rajtra készen álljunk.”

Toronyaitól megtudtuk, hogy két fiatalra – különböző okokból -, Miklósi-Sikes Zétényre és Cziczlavicz Dávidra nem számíthatott, ahogy Juhász Péterre sem.