U18-as Eb-selejtező: alapemberként számítottak fiatal centerünkre

Nem sikerült kijutnia az Európa-bajnokságra a magyar U18-as fiú válogatottnak, miután a lettországi selejtezőtornán a törökök, az osztrákok és a házigazdák is jobbnak bizonyultak náluk. A Vegyész RC Kazincbarcika játékosa, Melher Milán mindhárom mérkőzésen kezdő volt.

A fiatalok sajnos nem a legjobb összetételben léphettek pályára, ettől függetlenül a Bodonyi Ákos vezette együttes végig harcolt a győzelmekért. Az osztrákok ellen ugyan három szettben vesztettek a mieink, de a törököktől csak a magyaroknak sikerült játszmát rabolniuk, míg a lettektől úgy kaptak ki négy felvonásban, hogy háromszor is 25-23 lett a vége.

A VRCK fiatal centere, Melher Milán decemberben került be a válogatottba, az első selejtezőkörben nem is kapott sok lehetőséget. A lettországi viadalon azonban már alapemberként vették számításba, jóllehet azt a játékos is tökéletesen tudja, mennyi mindenben kell még fejlődnie ahhoz, hogy megvesse a lábát hosszú távon a válogatottban. Az osztrákok ellen azonban jó teljesítményt nyújtott, a másik két összecsapáson lehetett benne hiányérzet.

Gratulálunk a válogatott tagjainak, hogy a hiányzók ellenére is megnehezítették az ellenfelek dolgát!