Utánpótlás: javuló ifik, peches gyerekcsapat

Néhány csapatunk nem lépett csak pályára a mögöttünk hagyott hétvégén, és szerencsére remek eredmények is születtek – habár az U13-as lány együttesünk tornagyőzelméről egy külön írásban számolunk majd be.

Juniorjaink gyöngyösi sikeréről itt írtunk:

U21: Gyöngyösön sem tört meg a lendület

A III. osztályban szereplő lány mini csapatunk mindhárom mérkőzését megnyerte hazai pályán, aminek köszönhetően újabb tornagyőzelemnek örülhetett, és a tabellán is az előkelő harmadik helyet foglalja el. Róluk külön írásban jelentkezünk.

Szombat az U19-es lány bajnokság II. osztályának keleti csoportjában szereplő VRCK-Szalézi Miskolcra látogatott. A néhány héttel ezelőtti tornához képest most sokkal bátrabban játszottak a lányok, sikerült is szettet lopniuk a Fatum-Nyíregyháza és a DEAC ellen is, azonban az MVSC ezúttal is túl nagy falatnak bizonyult.

Az U15-ös lányok – akik a III. osztályban pallérozódnak – a salgótarjáni SBTC elleni győzelemmel indították a napot. Sajnos két alapember hiánya azonban meglátszott a folytatásban, így a Sárospataki USI és a Hajdúböszörményi TE is 2-1 arányban bizonyult jobbnak. Hiába lettek így is másodikok csoportjukban Bene Anett tanítványai, nem sikerült a felsőházba jutniuk.


Az U19-es fiú csapatunk az élvonalban szerepel, eddig négy győzelem és hat vereség a mérlege. Vasárnap a TFSE-t 3-0-ra legyőzte, míg a Fino Kaposvárral két szoros és két simább szettet játszott, aminek 3-1-es vereség lett a vége. A néhány játékosát nélkülöző ifi csapatunk teljesítményével azonban összességében így is elégedett volt Batári Csaba.

„A TF ellen hoztuk a kötelezőt, és két és fél szetten át a Kaposvár ellen is szépen röplabdáztunk. Az elvesztett első játszma után négy ponttal nyertünk a másodikban, a harmadik játszmában viszont elfogyott az erő. Volt egy sérülés is, ez sem segített, de hiányoltam az alázatot, az akarást. A negyedikben végre sikerült újítani, de csak fellángolásra volt elég” – mondta Batári.


Nehéz mérkőzések vártak az U19-es korosztályú tiszaújvárosi fiúkra a Gyöngyös és az Újfehértó ellen, hiszen a tét a döntőbe jutás volt a másodosztályban. A papírforma nem borult, két vereség lett a vége, de Olasz Gyula együttese számára nem is volt cél a finálé. Az ugyanebben az osztályban szereplő ózdiak 3-0-ra győztek a Zalaegerszeg ellen, míg a jóval esélyesebb Pécset egy szettben sikerült megszorongatniuk.

„Próbáltunk tét nélkül játszani, hisz tudtuk, hogy a Pécs jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint a csoportunkból bármelyik másik csapat” – fogalmazott Molnár Sándor edző a vrck.hu érdeklődésére. „Lelkesedéssel szerencsére nem volt gond, aminek köszönhetően legalább a második szettben sikerült szorossá tenni a meccset, viszont a végén kijött a nagyobb játékerő a Pécs javára. Először ebben a szezonban ,de végre komplett csapattal tudtunk elutazni, és így legalább a liberóval való játékot is tudtuk gyakorolni.”

(főcímkép: az U15-ös lány csapatunk)