Vegyész RC Kazincbarcika vs. Jihostroj Ceske Budejovice – élő felvezetés!

Csütörtök este a Vegyész RC Kazincbarcika a Jihostroj Ceske Budejovice együttesét látja vendégül a férfi röplabdázók Challenge Kupájának 32-es főtábláján. A találkozóra nem egy felvezető írással hangolódunk, hanem egy olyan cikkel, amely folyamatosan frissül, éppen ezért érdemes velünk tartani a következő napokban.

Decmeber 8., 17:31
Őket láthatjuk ma pályára lépni

vrck-ceske-nevsor

December 8., 16:36
Egy kis nosztalgia

Ha fontos mérkőzésről van szó, szurkolóink igazán kitesznek magukért. Korábbi csarnokunkat, az Irinyit nem egyszer megtöltötték, ráadásul fantasztikus hangulatot is varázsoltak. Íme, egy kép kis nosztalgia gyanánt.

12986387_919650488152638_37010075_o

December 8., 16:21
Lassan minden kész

A jegyzőkönyvvezetők és a statisztikusok, újságírók helye is kialakításra került. A szövetség munkatársai most már a technikát rakják össze, aminek természetesen mindenben meg kell felelnie a nemzetközi elvárásoknak: például a szettek elején az edzők nem papírra írják le a kezdőt, hanem tableten keresztül kell azt megadniuk.

DSC_0047

December 8., 14:00
Banai és Kovács nélkül

Banai Máténak begyulladt a könyöke, így a center minden bizonnyal nem fog pályára lépni csütörtök este, míg Kovács Zoltán munkahelyi kötelezettsége miatt marad távol az összecsapástól.

December 8., 11:02
Élő eredménykövetés

Habár a televízió végül nem adja az összecsapást, aki nem tud kilátogatni a helyszínre, az is nyomon tudja követni az eredmény alakulását a CEV holnapján keresztül ide kattintva.

December 8., 10:57
Bosnyák-román bírópáros

A mérkőzés elsőszámú bírója a bosnyák Zdravko Jakisa, segítője pedig a román Darius Dumitru Mesca lesz.

December 8., 10:21
Toma Sándor türelmet és biztatást kér a szurkolóktól

„Bízom abban, hogy sokan kilátogatnak az összecsapásra, hiszen ilyen remek erőkből álló együttest, mint a Ceske Budejovice, nem látunk minden nap játszani” – fogalmazott a Vegyész vezetőedzője honlapunknak. „A családtagokon, barátokon kívül több szurkolót is jól ismerünk, akik tudják, hogy igyekszünk kihozni magunkból a maximumot, szeretnénk meghálálni a bizalmat, hogy kijönnek és élőben megtekintik az összecsapásainkat. Ezúttal is nyerni akarunk, bár tudjuk, nagyon nehéz dolgunk lesz, éppen ezért egy kis türelmet kérünk a szurkolóinktól, hogy pozitívak legyenek a fiúkkal szemben, buzdítsák őket.”

December 8., 9:20
Komoly előírásoknak kell megfelelni

A CEV versenysorozataiba nem lehet csak úgy benevezni, rengeteg előírásnak kell megfelelni ahhoz, hogy a szövetség áldáást adja egy klubcsapatra. A Vegyész vezetősége ezzel tisztában van, így már a szezon elején elkezdte szervezni a decemberi összecsapást. Ennek köszönhetően a játékosok papírjaival (személyi iratok, doppingteszt), a csarnokkal és a körítéssel sem volt eddig gond. A mérkőzés alatt is sok mindennek meg kell azonban felelni, számtalan protokoll betartására kell odafigyelni, kezdve a speakeri teendőktől a labdaszedőkig.

donboscocsarnok2016

December 7., 19:35
Nem közvetít az M4 Sport

A korábbi hírekkel ellentétben az M4 Sport nem tűzi műsorra az összecsapást, mert sajnos nem sikerült megállapodnia a jogokat képviselő céggel a közvetítésről.

December 7., 19:32
Támogatói kártya és mezrendelés

Természetesen idén is van lehetőség támogatói kártya vásárlására (alábbi kép), aminek az ára 10 ezer forint. A kártya tulajdonosa a szezon összes hazai mérkőzésére ingyen léphet be (januártól már a bajnokikra is jegyet kell váltani). A csapat új mezét még csak tegnap mutattuk be, de már többen érdeklődtek, hogy lehetőség van-e a vásárlásra. A válasz: igen. Pontosabb információkkal viszont csak később tudunk szolgálni, amit természetesen honlapunkon is közzé teszünk.

DSC_0043

December 7., 19:11
500 forint a belépő

A szezonban először kell belépőt fizetniük a szurkolóknak, ami egységesen 500 forintba kerül. A találkozó 18 órakor kezdődik.

A Vegyész RC Kazincbarcika - Jihostroj Ceske Budejovice összecsapásra szóló belépőjegy.
A Vegyész RC Kazincbarcika – Jihostroj Ceske Budejovice összecsapásra szóló belépőjegy.

December 7., 18:55
A csehek edzője szerint nincs könnyű mérkőzés

Tisztában van csapata képességeivel Jan Svodoba, a Jihostroj Ceske Budejovice vezetőedzője, de tudja, nincs olyan európai kupameccs, ami könnyű lenne. Együttese szerda reggel a konditeremben mozgatta át magát, majd délután a Don Bosco Sportközpontban tartott edzést a szakember, akit a vrck.hu is megszólaltatott.

„Jó itt lenni, újra európai kupameccset játszani” – fogalmazott a szakember. „Kazincbarcikán minden európai szinvonalú, a szállásunk, az ételek és a csarnok is tökéletes. Csütörtökön fontos meccs vár ránk, ahogy a hazaiakra is, így bízom abban, hogy sok néző kilátogat az összecsapásra. Talán tapasztaltabbak vagyunk, hiszen sok évet lehúztunk a Bajnokok Ligájában, de ahogy ott, úgy a Challenge Kupában sincs lefutott párharc. Természetesen vannak céljaink, anélkül nem lehet pályára lépni, így idegenben és hazai környezetben is nyerni szeretnénk.”

Edzésben a Ceske Budejovice együttese a Don Bosco Sportközpontban a Challenge Kupa-mérkőzést megelőző napon.
Edzésben a Ceske Budejovice együttese a Don Bosco Sportközpontban a Challenge Kupa-mérkőzést megelőző napon.

December 7., 14:35
Toronyai: Kamatoztatni a tapasztalatokat

Toronyai Miklós csapatunk legrutinosabb játékosa, rengeteg alkalommal lépett már pályára nemzetközi kupameccsen. A vrck.hu-nak a feladó a következőket mondta: „A Ceske Budejovice egy nagyon erős csapat, személyükben egy kemény ellenfelet kaptunk az első körben. Nehéz dolgunk lesz, de talán már most tudjuk a MEVZA Kupában szerzett tapasztalatokat kamatoztatni. Bízom abban, hogy nem lesz egyoldalú az összecsapás.”

December 7., 8:12
Megérkeztek a csehek Kazincbarcikára

Kedd este megérkezett ellenfelünk Kazincbarcikára, annak ellenére, hogy a mérkőzés csak csütörtökön lesz. A Jihostroj azonban egyáltalán nem veszi félvállról az összecsapást: szerda reggel a konditeremben mozgatják át magukat Jan Svoboda legényei, majd délután a Don Bosco Sportközpontban edzenek egyet.

December 7., 5:04
Ebben a mezben lép pályára a Vegyész

Idén új mezszponzora van klubunknak, a Macron. Végre a szerelések is megérkeztek, a Fignár Reklám Grafika már rá is nyomta a logókat és az emblémákat, íme:

Végre megvan… #vrck#macron #challengecupfinal #hajravegyesz #13

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által közzétett fénykép,

December 7., 4:55
Kisebb megszakításokkal a BL-ben

A Ceske Budejovice 2000 óta több alkalommal is a legrangosabb európai kupasorozatban indulhatott, 2007 és 2015 között hét ízben is. Ez idő alatt a Kazincbarcika mögül kilépett a BorsodChem, az addigi főszponzor, a csapat megjárta a másodosztályt, és a bajnokságban csupán három alkalommal tudott érmet szerezni (két ezüst, egy bronz).

December 6., 23:32
Amerikai átlóval érkeznek a csehek

A Jihostroj 16 játékost nevezett a Challenge Kupába. A CEV holnapján megtalálható adatbázis alapján három légiósa van a cseh együttesnek: egy chilei, egy amerikai és egy ukrán. Sebastian Gevert és Colin Hackworth átlóként, míg Valerij Todua centerként van regisztrálva. A Budejovice átlagmagassága 196,5 centiméter, a Kazincbarcikáé 196,2.

December 6., 23:11
Kecskeméti: Szeretnénk meglepetést okozni

A Vegyész feladója, Kecskeméti Péter éveket töltött el külföldön. Tudja jól, hogy papíron a cseh ellenfél sokkal erősebb, viszont szeretne borsot törni az orruk alá. Klubunk honlapjának a következőket mondta: „Megpróbáljuk meglepni a cseheket, ami biztos, hogy nagyon nehéz lesz. A hazai pályának mindenképpen segítenie kell, valamint annak is, hogy egy ilyen remek csapattal szemben mutathatjuk meg tudásunkat.”

December 6., 22:30
A Fino Kaposvár nyert az IBB Polonia London ellen

A magyar bajnok és kupagyőztes hazai pályán 3-0-ra (21, 18, 20) legyőzte az abszolút újonc angol IBB Polonia London gárdáját a 32-es főtábla első mérkőzésén. A somogyiaknál Dávid Zoltán 16, Bozóki Bence 15 pontot szerzett. Sikerének köszönhetően a Fino magabiztosan, jó helyzetből várhatja a belchatówi visszavágót.

December 6., 22:04
72 éves a cseh klub

Idén ünnepelte 72. születésnapját a Ceske Budejovice röplabdacsapata. A komoly múlttal rendelkező együttes 1995-ben alakult újjá, és pár éven belül berobbant a cseh röplabdasportba. 2000 óta nyolc bajnoki és öt Cseh Kupa-díjjal büszkélkedhet: bajnokságot 2014-ben, kupát 2011-ban nyert legutóbb, ebben az esztendőben ráadásul duplázott, így a Szuperkupát is megkapta.

A nemzetközi porondon 1998-ban szakított nagyot, a CEV Kupa négyes döntőjébe sikerült ugyanis kvalifikálnia magát, de már ekkor résztvevője volt a BL-nek.

Komoly utánpótlásbázissal is rendelkezik a Budejovice, fiataljai folyamatosan a legjobb eredményeket érik el a legkisebbektől a juniorokig.

(forrás: Wikipedia, volejbalcb.cz)

December 6., 21:03
A Challenge Kupáról

A sorozatot 1980-ban hívták életre, akkor még CEV Kupa volt a neve. Challenge Kupa néven 2007 óta tartják számon, és a kontinens harmadik legrangosabb sorozata a Bajnokok Ligája és a CEV Kupa mögött. A legelső trófeát (1980/81-es idény) a francia Cannes szerezte, miután a fináléban legyőzte az olasz Loretót. Az új névvel ellátott serleget az olasz Modena emelhette először a magasba, ellenfele a fináléban az orosz Jekatyerinburg volt (3-1). A címvédő a szintén olasz Verona, az orosz Fakel Novi Urengojjal szemben 3-2, 3-2-re nyert – 2011 óta ugyanis már két meccsen dől el a győztes kiléte.

(forrás: Wikipedia)

December 6., 20:30
Tíz év után újra Európában

Tíz év telt el azóta, hogy a Vegyész utoljára kilépett az európai kupaporondra, ráadásul ezúttal nem csak a Közép-európai Kupában (MEVZA), hanem az Európai Röplabda Szövetség (CEV) égisze alá tartozó Challenge Kupában is megméretteti magát. Mivel a csapat az előző évben második lett hazája pontvadászatában, ezért rögtön a 32-es főtáblán találta magát. Itt azonban rögtön egy komoly múltra visszatekintő gárda lesz az ellenfele, a Ceske Budejovice ugyanis a közelmúltban nem egyszer a Bajnokok Ligájába is kvalifikálta magát. A tét a 16 közé jutás, az odavágót Kazincbarcikán december 8-án, a visszavágót pedig Csehországban december 21-én rendezik.

tm