VRCK junior: óriási bravúr, megvertük a Nyíregyházát!

Fontos győzelmet aratott a VRC Kazincbarcika U21-es, azaz a junior csapata a hétvégén az NB II-es férfi röplabda-bajnokságban, miután idegenben verte egy fordulatokban gazdag mérkőzésen a GLP-Nyíregyházát.

Nyolcadik bajnoki mérkőzését játszotta a szezonban Bokor Elek edző junior csapata, és eddigi legnagyobb skalpját gyűjtötte. Eddig ugyanis csak a mögötte lévőket sikerült legyőznie, a nyíregyháziak viszont a forduló előtt a negyedik helyen álltak a tabellán, de a győzelemmel így is csak egy ponttal sikerült felzárkózni rájuk.

Maga a találkozó bőven tartogatott fordulatokat, hiszen a kazincbarcikaiak szereztek vezetést, majd két simább játszmában a Nyíregyháza egyenlített. A negyedikben viszont Budai Balázsék egalizálni tudtak, majd „túlórában” a rövidített játszmát is behúztak.

„Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy kértem a srácoktól: harcosan, bátran, kevés hibával” – mondta Bokor edző a vrck.hu érdeklődésére. „A folytatásban viszont rengeteget hibáztunk, figyelmetlenek voltunk, a húzóembereink egyszerűen túlságosan izgultak. A negyedik szett elején arra kértem a játékosaimat, élvezzék a röplabdát, ne fejezzük be csúnyán az évet. Nagy örömömre mindenki magára talált, nagyot küzdöttek, kiharcolták a győzelmet, amit ezúton is köszönök nekik. Ez egy remek ajándék karácsonyra, és gratulálok a hazaiaknak, jól játszottak. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk.”

A VRCK junior csapata így öt győzelemmel és három vereséggel zárta a 2017-es naptári év második felét.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB II., 8. MÉRKŐZÉS

GLP-Nyíregyháza – VRC Kazincbarcika U21 2-3 (-25, 16, 20, -22, -17)
Nyíregyháza, 70 néző. V.: Csikós, Baracsi.
VRCK: Palánkai-Omoshebi, Budai, László, Toma, Péter, Viszokai. Csere: Tóth (liberó), Balogh, Bibók.

(Fotó: vrck.hu archív)