Bibók: Ha nem görcsölünk, jó meccset vívhatunk

Szerda este 18 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE vendége lesz a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 4. fordulójában. A meccset a Hunvolley TV élőben közvetíti, előzetesünkben pedig Toronyai Miklós vezetőedzővel és Bibók Balázzsal beszélgettünk.

A mérkőzés eredetileg csütörtökre volt kiírva, s azt az M4 Sport élőben közvetítette volna, azonban a hazaiak rajtuk kívül álló okok miatt egy nappal korábbra kérvényezték az összecsapást. A Vegyész eddig három különböző hangulatú mérkőzésen van túl: a TFSE elleni nyitányon esélyeshez méltóan teljesített, a Fino Kaposvár ellen sajnos nem tudta borítani a papírformát és kikapott három játszmában, majd a MEAFC-Miskolc elleni ki-ki rangadót szettveszteség nélkül abszolválta. A hazaiaknak is két győzelmük van eddig, miután a MAFC-BME-t és a MEAFC-ot is négy szettben győzték le, valamint egy vereségük, amit a MÁV Előre Foxconntól szenvedtek el. Toronyai Miklós vezetőedzőnél arra voltunk kíváncsiak, vajon milyen eséllyel lép pályára csapata szerda este a Kőér utcában.

„Ez attól függ, ki-milyen állapotban lesz” – válaszolta Toronyai a vrck.hu érdeklődésére. „Sajnos Garan Bálint és Péter Benedek már most másfél-két hete, hogy nem tudnak rendesen edzeni: előbbi rosszul esett, emiatt a dereka, míg Beninek a válla fáj. A vállát fájlalja Péter Márton is, de egyiküknek sincs komoly problémája, húzódás áll a háttérben, kapják a kezeléseket. Remélem, nemsokára mindannyian tudnak rendesen munkát végezni. Úgy megyünk Budapestre, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Úgy gondolom, ha a valós tudásunkat ki tudjuk vinni a pályára, akkor megnehezíthetjük a PSE dolgát. A két csapat közel egy szintet képvisel, ha nálunk minden klappol, de a korábban említettek miatt jelenleg vannak nehézségeink. A Pénzügyőrnél pedig még ott vannak a rutinos játékosok is, akik veretes múlttal, eredménysorral büszkélkedhetnek. A rutin így most mellettük szól, de szeretnénk jól röplabdázni.”

Bibók Balázs az Észak-Magyarországnak adott nyilatkozatában elmondta, a klubvezetés részéről ugyan nincs elvárás a csapattal szemben, a játékosok szeretnének minél előrébb végezni az alapszakaszban.

„Természetesen mi játékosok, és a stáb is be tudja ‘tájolni’ a csapatot, hogy körülbelül hová érhetünk el a bajnokság végére, ez az első hat, jobb esetben az első négy pozíció” – fogalmazott az ötszörös válogatott átló. „A taktikánk valamennyi mérkőzésre megvan, megnézzük az ellenfeleket, és ha nem görcsölünk, akkor jó meccseket vívhatunk, jöhetnek a jó eredmények. A Pénzügyőrben is volt jó pár változás a nyáron, voltak eligazolók, a szerkezetük is módosult, picivel nagyobb a rutinjuk, de az esélye mindkét csapatnak adott a győzelemre. Rangadó lesz, szoros találkozó, aztán kiderül, kinek sikerül jobban.”

Ponterősen mutatkozott be vasárnap a GreenPlan-VRCK-ban Jan Jirásek, aki 16 egységig meg sem állt a MEAFC-Miskolc ellen. Bibók szerint a 20 éves cseh ütő beilleszkedése jól halad.

„Egy nagyon jó mentalitású srácról beszélünk. Ügyes, magas szinten tud röplabdázni, nem lesz vele semmi gond. Beszélgettünk már vele, nagyon pozitív alkat, a több játéklehetőség miatt igazolt Magyarországra, mert Brnóban azt nem kapta meg” – nyilatkozott Bibók az Észak-Magyarországnak csapattársáról.”

A Pénzügyőr elleni idegenbeli találkozót 18 órától a Hunvolley TV élőben közvetíti.