Blázsoviccsal beszélgettünk az első hétről, a korrepetálásról és a csapatkapitányi kinevezéséről

Túl vannak az első héten a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdázói. A fárasztó napokról Blázsovics Pétert kérdeztük, aki immáron az együttes csapatkapitánya.

Augusztus 12-én, reggel 9 órakor kezdték meg a felkészülést az új idényre a Vegyész röplabdázói. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, főleg az állóképesség, a megfelelő kondíció optimalizálása a cél, a labdás gyakorlatok is főleg ezen célokat szolgálják.

„Nagyon fárasztó volt az első hét” – foglalta össze a lényeget a többszörös magyar válogatott szélső ütő. „Marek Kardos vezetőedzőnk igyekszik fokozatosan terhelni minket, hogy az edzések fárasztóak legyenek, de mégse annyira, hogy ne tudjunk másnap lábra állni. Volt két kondicionáló edzésünk, amiből egy TRX-es, egy pedig csak súlyzós volt. Szombat délelőtt még a Csónakázó-tónál jártunk, a gyorsító gyakorlatok mellett hosszú távú futás szerepelt a programban. Szerintem ahhoz képest, hogy most kezdtük el a felkészülést, mindenki jól végezte a dolgát.”

Két új játékos, így a lengyel Hubert Mañko és Csizmadia Tamás már az első napoktól a Kardos-csapattal készülnek, és a beilleszkedés is jól megy nekik.

„Érthető, hogy Tamásnak gyorsabban megy a beilleszkedés, hiszen magyar, de Hubert is egyre jobban kezd megnyílni” – árulta el Blázsovics, aki egy érdekes történetet is megosztott velünk. „Kiderült, hogy amikor még Dunaújvárosban játszottam, matematikából korrepetáltam Tomit, de ennek már több mint négy-öt éve, így elfejeltettem. Amikor Tomi ezt elmesélte, kezdett már derengeni valami, majd be is ugrott az emlék. Jó kis társaságot alkotunk, egyelőre kevesebben vagyunk, több időt töltünk együtt. Megvolt az első közös pizzázás is, összejött ugyanis pár büntetés az edzések alatt.”

Blázsovicsra fontos szezon vár, hiszen nem csak a pályán, azon kívül is kiemelkedő szerep hárul rá, ugyanis ő lett a VRCK új csapatkapitánya.

„Meglepett a dolog, de persze jól esik, hogy az edző bízik bennem. Ez nem új szerep a számomra, habár még csak iskolai vagy utánpótlás-csapatban voltam kapitány. Most mégiscsak egy felnőtt együttesről, a bajnok csapatról van szó, és érdekes lesz majd a nálam idősebbektől kérni ezt-azt, de igyekszem megfelelni az elvárásoknak” – zárta gondolatait a 24 éves szélső ütő.

(fotó: vrck.hu)