Eb-selejtezőre készül Blázsovics és Toronyai

Blázsovics Péter játékosként, Toronyai Miklós pedig edzőként képviseli a GreenPlan-VRCK-t a férfi röplabda válogatott augusztusi Európa-bajnoki selejtezőin.

A magyar férfiválogatott kerete
Centerek: Gacs Dániel (MAFC), Kholman Norbert (MÁV Előre SC), Szabó Alpár (SK Aich/Dob – osztrák), Tomanóczy Bálint (Pénzügyőr SE).
Feladók: Keen Cameron (UVC Holding Graz – osztrák), Magyar Bálint (Pénzügyőr SE).
Feladóátlók: Kovács Zoltán (Pénzügyőr SE), Pesti Marcell (Lycurgus Groningen – holland), Varga Péter (Kecskeméti RC).
Liberók: Bán Viktor (DEAC), Bozóki Bence (Fino Kaposvár), Török Zsombor (Kecskeméti RC).
Ütők: Blázsovics Péter (GreenPlan-VRCK), Gergye Roland (BBTS Bielsko-Biala – lengyel), Horváth Kristóf (Nantes Rezé Metropole – francia), Kecskeméti Bálint (Dunaújváros).

A GreenPlan-VRCK vezetőedzője, Toronyai Miklós másodedzőként segíti Koch Róbert szövetségi kapitány munkáját, míg Blázsovics Péterre továbbra is számít a szakmai stáb. Mi több, a Vegyészben már 2014-ben bemutatkozó ütő remek fizikai állapotát még májusban a szövetségi kapitány is dicsérte, az Ezüst Európa Liga négyes döntőjében pedig a válogatott egyik legjobbja volt.

„Tavaly szeptembertől egészen júniusig nem igazán volt megállás, csak a karácsonyi szünet vagy másfél napok, és a zsúfolt bajnoki rájátszást követően jöttek a válogatott edzések” – mondta Blázsovics a vrck.hu-nak. „Akkor már nagyon kész voltam, kértem is több pihenőt, talán azért is voltak jók a mutatóim, de maradtak hiányosságaim is. Most egy hónap pihenőt kaptunk, sikerült feltöltődnünk, és az első edzés alapján nem is jött rosszul a pauza. Én azért már két hete megkezdtem a kondicionális programot, most éppen megfáztam, egy-két nap pihenő vár rám. Van idő felkészülni szerintem úgy is, hogy augusztus elején kezdjük a selejtezőt.”

A magyar válogatott a spanyolokkal, a szlovákokkal és a grúzokkal szerepel egy négyesben, és az augusztus 3-án kezdődő Eb-selejtezőnek nem a mieink az esélyeseik. A spanyol és a szlovák válogatott is magasabban jegyzett, rutinos Eb-szereplőknek számítanak. Blázsovics szerint nem elvárás az Eb-re való kijutás, de célként ettől függetlenül meg lehet fogalmazni.

„Minden mérkőzésen a maximumot kell kihoznunk magunkból, betartva a taktikát, mert akkor az esélyesebbek ellen is több a sansz. Tudjuk, mire vagyunk képesek, de látjuk, hol tartanak más nemzetek. Nem fogunk lefutottként tekinteni a mérkőzésekre, de nem mi vagyunk a favoritok” – zárta gondolatait a 27 éves játékos.

(fotó: Facebook/Hunvolley)