Fontos bajnoki csütörtökön a Kecskemét ellen

Csütörtök este a férfi röplabda NB I-ben szereplő Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC-t látja vendégül a KSK Tornacsarnokban. Amennyiben a hazaiak nyernek, úgy megelőzik az alföldieket. Dudás Tamással és Banai Mátéval beszélgettünk a találkozó előtt.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 17. FORDULÓ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – KECSKEMÉTI RC
2016.01.21, csütörtök, 17:30, Kazincbarcika, KSK Tornacsarnok. Jv.: Vári, Halász.
Belépő: 400 Ft.
Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/576626382496210

Fontos meccs előtt állnak Dudás Tamásék (17), a Kecskemétet fogadják csütörtökön.
Fontos meccs előtt állnak Dudás Tamásék (17), a Kecskemétet fogadják csütörtökön.

Csalódottak voltak a kazincbarcikaiak a legutóbbi, Kecskemét elleni mérkőzést követően, mert 3-0-s vereség lett annak a túrának a vége. Azóta több alkalommal is feljött az őszi kudarc a játékosok között, akik eltökélték: hazai pályán visszavágnak az alföldieknek. Dudás Tamás liberó elárulta, Toma Sándor vezetőedző igyekezett úgy összeállítani az edzéseket, hogy csütörtökön csúcsformában legyen a Vegyész.

„Csúnyán kikaptunk tőlük, ezért nekünk nagyon fontos lesz ez a mérkőzés” – mondta Dudás Tamás. „Szinte biztos, hogy a bajnokság elődöntőjében egymás ellen fogunk meccselni, így ha előttük zárnánk, akkor hazai környezetben kezdenénk a párharcot. Ez mindenképpen előnyt jelentene, mert több alkalommal játszhatnánk nagyszerű szurkolótáborunk előtt.”

A hangulattal nincs gond, ahogy a szorgalommal sem, mindenki igyekszik a lehető legtöbbet kiadni magából, hogy bizonyítson az edzőnek: helye van a kezdőben. Dudás Tamás hozzátette, remekül érezték magukat Encsen az Anyukám Mondta Étteremben, illetve a Kassa elleni mérkőzés is jól szolgálta a felkészülésüket.

„Nyitásban és nyitásfogadásban mindenképpen pontosabbnak kell majd lennünk” – kezdte az esélylatolgatást a liberó. „Mészáros Dömötör és Farkas Péter az, akire kiemelten oda kell figyelni. Úgy érzem, hogy egyben van a csapatunk, és mindenki akarja a győzelmet.”

Banai Máté éppen Kecskemétről igazolt át a Vegyészhez 2015 nyarán. A center gyorsan beilleszkedett, így jól ismeri az ellenfelet is.

„Kemény találkozóra számítok, főleg mentálisan” – fogalmazott a fiatal játékos. „A Kecskemét minden téren erős ellenfélnek számít, és ez a meccs most a második helyért fog zajlani. Biztos vagyok abban, hogy az utolsó pontig harcolni fognak, de mi sem fogjuk feladni egy pillanatra sem. Bízom abban, hogy be fognak válni az edzésen gyakoroltak. Hajrá, Vegyész.”

A mérkőzést hivatalos Twitter-csatornánkon lehet majd nyomon követni.

tm