Beszédtéma: lenyűgöző barcikai hangulatról beszélnek az osztrákok

Új sorozatot indítottunk Beszédtéma címmel, melynek célja, hogy egy kicsit betekintést engedjen a szurkolóknak a kulisszák mögé. Harmadik részünkben főleg a Közép-európai Kupával – vagy ha úgy jobban tetszik, a MEVZA sorozatával – foglalkozunk, ahol nagyon kiegyenlítettnek tűnik a csata a négy közé kerülésért.

NINCS VERETLEN EGYÜTTES

A Vegyész RC Kazincbarcika sorozatban harmadik alkalommal indult el a MEVZA kiírásában, amely idén a Közép-európai Kupa (KEK) nevet viseli. Két évvel ezelőtt kettő, tavaly négy győzelemmel zártak a sárga-kékek, idén pedig négy meccs után van hét pontjuk (két győzelem, két vereség). Ilyen jó rajtot még nem vettek a borsodiak, habár lehetne jobb is, ha legutóbb az osztrák Union Raiffeisen Waldviertelt sikerült volna két vállra fektetniük. Az előző idényben ezzel nem volt gond, ezúttal viszont a „normannok” becenévre hallgató együttes diadalmaskodott. Az URW nem mellesleg a Bajnokok Ligája-főtáblás ACH Volley Ljubljanától is lopott már egy pontot (2-3), míg a szlovén sztárcsapat a másik osztrák együttestől, a Posojilnica Aich/Dobtól kapott ki 124 perces csatában, 3-2-re a hétvégén.

Az Aich/Dob vendégeként pedig már nyert a Vegyész, szóval minden adott ahhoz, hogy együttesünk sokat tanuljon a négy BL-indulót felvonultató KEK-ben, ahol így már nincs veretlen együttes. A tény, hogy csak hat csapat indult el az idei KEK-ben, abból a szempontból jó, hogy egyetlen csapat sem lóg ki a sorból. Az Aich/Dob a címvédő, a szlovén Calcit Kamnik az aranyat célozta meg, ahogy a Ljubljana is. A horvát HAOK Mladost Zagreb nyert 3-0-ra a Kamnik ellen vasárnap, míg a Waldviertelnek éppen ellenünk jött ki a legjobban a lépés.

NÉMETH: 77 PONT

A KEK ranglistáját a szerzett pontokat tekintve jelenleg Németh Szabolcs vezeti 77 ponttal. A második helyen a Waldviertel lengyel légiósa, Lukasz Szarek áll 73 egységgel. A listán a hetedik Szabó Dávid (54), míg Blázsovics Péter (39) a kilencedik. A legtöbb blokkja a zágrábi Ivan Mihajlnak van, szám szerint 16, amit két meccsen hozott össze. A második Juhász Péter 11 pontot szerzett jó sáncának köszönhetően, míg Némethnek ebből a műfajból nyolc pontja van. Jól nyitnak a kazincbarcikaiak: Németh nyolc, Szabó hat egységet termelt szervából, és csak két bleiburgi áll előttük a listán.

Németh Szabolcs vezeti jelenleg a listát, ő a legeredményesebb a MEVZA-ban.

AZ OSZTRÁKOK IS A BARCIKAI SZURKOLÓKAT MÉLTATTÁK

Ausztriában sokan szeretik a jó röplabdát, az Aich/Dob BL-meccseire jó 2000-en voltak kíváncsiak Klagenfurtban. A Waldviertelnek is van szépszámú drukkerhada, de olyan miliővel ritkán találkoznak, mint Kazincbarcikán. Erről Rudinei Boff, az URW brazil légiósa nyilatkozott az osztrák szövetség (ÖVV) hivatalos honlapjának. „Régen játszottam ilyen hangulatú mérkőzésen. Csaknem telt ház, azaz ezer szurkoló volt kint, kiváló hangulatot teremtettek, ráadásul még a televízió is közvetítette a meccset. Óriási élmény volt az egész” – örvendezett Szabó Dávid egykori csapattársa. Nem csak az URW, de néhány nappal ezelőtt a győri csapat is a kazincbarcikai publikumtól volt elragadtatva. A honlapunkon publikált cikket több ezren olvasták, és a teljes magyar röplabdás közegben ismertté vált a sztori a sportszerű táborról.

ÜNNEPÉLYES ALAPKŐLETÉTEL

A nagy meccsdömping miatt elmaradt egy fontos bejelentés az új otthonunkkal kapcsolatban: október végén ugyanis az Észak-magyarországi Regionális Röplabda Központ (RRK) a módosításokra is megkapta az elfogadó határozatot. A változtatásokra azért volt szükség, mert a VRCK új otthona az Ádám Jenő Tagiskola udvaráról a Pollack Mihály útra kerül át. Kárpáti László klubelnök elmondta, már a közbeszerzési dokumentációk előkészítésénél tartanak, valamint szervezik az ünnepélyes alapkőletétel időpontját.

(Fotó: vrck.hu/Tóth Milán)