MEVZA: Nyitrán játszunk pénteken és szombaton

Pénteken és szombaton is 16 órakor lép pályára a VRC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata a MEVZA Kupa 2. fordulójában: előbb a horvát Mladost Ribola Kastelával, majd a házigazda VKP Bystrina SPU Nitrával méri össze erejét.

Az előző szezon utolsó tornáján a horvátokat legyőzte 3-0-ra Daniel Oravec legénysége, így joggal gondolhatnánk, idén is van esély erre. A Kastela azonban alaposan megerősítette a keretét, 3-1-re le is győzte a szlovák KDS-sport Kosicét, igaz a szlovén Calcit Volley Kamniktól és az osztrák Union Raiffeisen Waldvierteltől így is kikapott három szettben.

Egy biztos: a VRCK szeretne végre nyerni a MEVZA Kupában, hiszen az első tornán a Spartak Myjavától és az ACH Volley Ljubljanától is vereséget szenvedett. A vezetőedző honlapunknak elmondta, jó edzésekkel készülnek a nyitrai tornára, immáron a venezuelai válogatott feladóval, Carlos Páezzel kiegészülve.

Nyitrán játszik pénteken és szombaton a VRCK. Fotó: vrck.hu archív/Szűcs Fruzsina

„Sajnos a magyar bajnokság messze elmaradt a MEVZA szintjétől, van pár jó csapat, de velük csak néhány alkalommal játszunk” – mondta Oravec, aki csütörtök este már a szlovák településen vezényelt edzést csapatának. „Hiába vannak jó, színvonalas edzéseink, ha a nívós mérkőzések elmaradnak. Most azonban más a helyzet, hiszen a Kastela és a Nitra is kiváló játékerőt képvisel. Bízom abban, hogy ezúttal az első mérkőzéstől higgadtan és pontosan fogunk játszani, nem úgy, mint néhány hete Miavában. Carlos beilleszkedésével nem lesz gond, közvetlen srác, aki érti és szereti a röplabdát, de még össze kell szoknia az ütőkkel, ami nem megy egyik napról a másikra.”

Páez játékengedélye már elkészült, így ha Oravec úgy gondolja, már a pénteki összecsapáson bevetheti a venezuelait, aki két évig a privigyei röplabdacsapatot erősítette.

„Ismertem az edzőt korábbról, a révkomáromiak trénere volt, én pedig Privigyén játszottam” – emlékezett vissza a 27. születésnapját nemsokára betöltő feladó. „A Nitra valóban erős csapat, meglepődtem a két vereségükön, remélem, nekünk is sikerül elcsípni őket.”

Merthogy a nyitraiak idén már az osztrák Posojilnica AICH/DOB-tól (0-3) és a horvát Mladost Zagrebtől is kikaptak (2-3), a szlovén OK Triglav Kranjt sikerült megverniük öt szettben.

„Kicsit felemás szezonja van eddig a Nitrának, nem várt vereségek is becsúsztak” – tette hozzá Oravec. „Ahhoz, hogy nekünk is esélyünk legyen ellenük, a stabil alapjátékunk mellett minimalizálni kell a hibák számát.”

Csütörtök este a Nitra 3-0-ra (23, 16, 18) legyőzte a Kastelát.