Toronyai: Idén már lejátszottunk két döntőt

A vasárnapi DRK Magyar Kupa-döntő kapcsán Toronyai Miklós vezetőedzőnk elmondta, felszabadult játékot vár játékosaitól, ugyanis a Fino Kaposvár számít a mérkőzés esélyesének. A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika azonban nem érkezik feltartott kezekkel.

Toronyai Miklós játékosként háromszor nyert kupát a Kazincbarcikával, vezetőedzőként a második fináléjára készülhet. Két évvel ezelőtt a Pénzügyőr két sima és egy szoros szettben legyőzte a GreenPlan-VRCK-t, és most sem a mieink lesznek az esélyesek.

„Idén már kettő döntőt lejátszottunk” – szögezte le Toronyai, aki a DEAC és a PSE elleni párharcokra gondolt. A DEAC ugyanis jobb formában és előjelekkel várta a párharcot a nyolc között, míg a budapestiek az elmúlt négy kiírást megnyerték, fiatal csapatunk azonban mindkétszer aranyszettben vette az akadályt. „Ki kell élveznünk a pillanatot. Nincs más dolgunk, minthogy minden labdáért harcoljunk, és akkor azt hiszem, megtettük a dolgunkat, s meglátjuk, mire lesz elég. A Kaposvár az esélyes, de nem fogunk feltartott kezekkel érkezni.”

A Fino Kaposvár mindössze kétszer kapott ki a szezonban magyar csapattól, simán nyerte a bajnoki alapszakaszt, a kupában a MÁV Előre Foxconn után a Kecskeméti RC-t is búcsúztatta. A programja a Vegyésznek is sűrű volt, negyedik lett az Extraliga alapszakaszában.

„Az utóbbi időszakban igyekeztünk a regenerációt megoldani, még akkor is, amikor három nap alatt két mérkőzésünk volt” – árulta el a 44 éves szakember. „Azt gondolom, hogy nagyon jó edzésmunkát végeztünk az utóbbi napokban, a srácok pihenten, jó erőben fognak megérkezni a döntőre. Nagyobb motiváció nem kell, hiszen a röplabda ünnepe lesz a vasárnapi. Kupadöntőt játszhatunk, és a külföldi játékosaink is meg fogják tapasztalni, milyen körítése van ilyen szinten itthon a sportágunknak.”

A kaposváriak legjobbja kétség kívül az a Baróti Árpád, aki Bajnokok Ligája-bronzérmet is szerzett légiósként. Ugyanakkor Magyar Bálint, Hubicska Patrik, Bögöly Gábor és Bozóki Bence is a honi röplabdázás krémjéhez tartoznak, akárcsak a légiós, Tomas Lescay.

„Azt látni kell, hogy az itthoni blokkokhoz képest Baróti komolyabb szinten játszott, nagyon magasan támad” – ismerte el Toronyai. „Igyekeztünk belőle felkészülni, és bár van ellenszer az ő játéka ellen is, nagyon nehéz levédekezni, kelleni fognak az extrák. Rajta kívül azonban több jó játékosa is van a Kaposvárnak, amely a magyar mezőnyben a legkomplexebb kerettel rendelkezik. Hibát, gyenge pontot találni a játékukon nem egyszerű, mint a többi ellenfélnél, nagyon egyben vannak. Lehet azonban nekik is rossz napjuk, és ha hibáznak, azt meg kell lovagolnunk.”

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

DRK Magyar Kupa-döntő: szurkolói információk