Előzni készül a Vegyész a Dág ellen – előzetes

Vasárnap a férfi röplabda NB I 12. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika a nála egy ponttal többet szerzett Dági KSE-t fogadja. Toma Sándor vezetőedző legényei három héttel ezelőtt idegenben nyertek, de a dunántúliakat sosem szabad lebecsülni.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 12. FORDULÓ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – DÁGI KSE
2015.12.06, vasárnap, 17:30, Kazincbarcika. Jv.: Adler, Mezei.
Belép: 400 forint. Facebook-esemény.

Árva Milán (sárgában) és társai ismét három ponttal akarnak gazdagodni. (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor)
Árva Milán (sárgában) és társai ismét három ponttal akarnak gazdagodni. (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor)

Ezt a VRCK szurkolói is kiválóan tudják, hiszen az előző szezonokban több győzelmet is aratott a Dág a vegyészvárosban. Az idei kiírásban eddig egyszer találkoztak a felek, Szabó Dávid remek játékának is köszönhetően pedig 3-0-ra simán nyert a Kazincbarcika. A következő másfél hétben háromszor is megmérkőznek egymással a csapatok: most vasárnap a bajnokságban, majd a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Kovács Zoltán betegsége már a múlté, csütörtöktől ismét teljes értékű edzésmunkát végzett az ütő. Banai Máté a Sümegi RE ellen 3-1-re megnyert összecsapást elővigyázatosságból kihagyta. Azóta a dereka javult, így Toma Sándor bízik abban, hogy a következő meccseken számíthat a fiatal center szolgálataira. A szintén center Csányi Tamás továbbra is maródi.

A Dág jó formában van, idén még csak kétszer kapott ki: előbb a Fino Kaposvártól idegenben, majd a Vegyésztől odahaza 3-0-ra. A Kecskeméti RC-t az idény elején 3-0-ra fektette két vállra hazai környezetben, és a többi együttes ellen is csak elvétve veszít szettet. A legutóbbi fordulóban 3-1-re nyert Szauter Ferenc vezetőedző csapata a PTE-PEAC C-Doki vendégeként. A szakember a kemma.hu-nak elmondta, bosszantja az elhullajtott szett, de reméli, hogy a végelszámolásnál ez nem fogja önmagát megbosszulni.

Tóth Milán