A Kecskemét elleni párharccal zárjuk a szezont

Szerdán 19 órától a Don Bosco Sportközpontban fogadja a Kecskeméti RC-t a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az Extraliga rájátszásának helyosztóján, amelynek tétje az ötödik hely.

Mindkét együttes fiatal csapattal vágott neki a szezonnak, amelyekben hemzsegnek a felnőtt vagy korosztályos válogatott röplabdázók. A KRC-nél az alapemberek közül Varga Péter, Boldizsár Péter, Kecskeméti Bálint és Török Zsombor is már felnőtt válogatottnak vallhatja magát, míg Török Soma U22-esnek, Gacs Dániel pedig szintén megfordult korábban a nemzeti együttesben. Nálunk Bibók Balázs, Péter Benedek, Kiss Máté azok, akik szerepeltek a magyar válogatottban, Cziczlavicz Dávid a korosztályos gárdáknak állandó tagja, míg Roman Gurszkij azeri felnőtt, Jan Jirásek pedig korosztályos cseh válogatott.

„Kudarcként éltük meg, hogy a négy közé nem jutottunk be, de azon már túllendültünk” – emlékezett vissza honlapunk érdeklődésére Cziczlavicz. „A szurkolóknak és magunknak is szeretnénk bizonyítani, hogy jó csapat vagyunk, szeretnénk az ötödik helyen végezni. A kecskemétieknek is nagyon fiatal csapatuk van, így kiélezett párharcra számítok. Ha a saját játékunkat tudjuk játszani, kézben tarthatjuk a meccset.”

Toronyai Miklós vezetőedző elárulta, azért számít nehéz mérkőzésre, mert mindkét csapat hasonló szintet képvisel. Hozzátette, az utóbbi egy hétben igyekeztek úgy összerakni az edzésprogramot, hogy a játékosok pihentebbek legyenek, így inkább az intenzitás dominált, mint a terjedelem.

Az alapszakaszban a mieink nyertek Kecskeméten 3-0-ra, míg a márciusi „visszavágón” az alföldiek négy felvonásban diadalmaskodtak a Don Bosco Sportközpontban.

Lehet, hogy a szezonban utoljára